EMOȚII DE RĂMAS BUN LA DETAȘAMENTUL DE POMPIERI BÂRLAD

Un înțelept spunea odată că oamenii deștepți nu doar dețin cunoștințe, ci împărtășesc cunoașterea. Cu toții învățăm prin schimbul de cunoștințe și experiență, cu atât mai mult un pompier, ale cărui mâini țin propria viață și a celuilalt în echilibru.

Astăzi a fost ultima tură pentru doi pompieri care întruchipează PROFESIONALISMUL ȘI EXPERIENȚA în misiunile încredințate. Fiind recrutat în 1987 la Grupul de pompieri 7 Timișoara, plutonier adjutant șef ZONTE VIOREL a crescut de tânăr ca ucenic al focului.

După fix 20 de ani, chemarea focului l-a adus din nou, în 2007 fiind încadrat conducător autospeciale la Detașamentul de pompieri Bârlad, pe Autospeciala pentru evacuarea fumului gazelor și de iluminat Roman.

Tot în 2007 a fost încadrat și plutonier adjutant șef ARSENE GIGELAU participat la mii de intervenții de stingere, salvare de la înălțime și din medii ostile vieții, la inundațiile din 2016 la Galați.

La întrebarea despre: Care intervenții le-au rămas în minte?, răspunsul este că toate au avut ceva deosebit: liantul care leagă misiunile este conștiința datoriei și importanța misiunii primite. De conducătorul auto depinde siguranța echipajului pe timpul misiunii în cele mai solicitante medii: prin întuneric, umezeală și noroi, în zone necunoscute și chiar pe apă. Chiar dacă este doar o verigă în lanț, conducătorul auto trebuie să își cunoască bine mașina, pentru că de experiența lui depinde ajungerea apei la timp și întoarcerea în siguranță acasă.

Ultimul rămas bun este la fel de important este ca și cunoștințele transmise colegilor mai tineri. Predarea ștafetei către ceilalți colegi vine totodată cu câteva îndemnuri: „𝐞𝐫𝐨𝐢𝐬𝐦𝐮𝐥 𝐧𝐨𝐬𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐞 𝐦𝐞𝐧ț𝐢𝐧𝐞 𝐜𝐮 𝐩𝐫𝐞𝐠ă𝐭𝐢𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮ă ș𝐢 𝐞𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧ță, 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐮𝐜â𝐧𝐝 𝐥𝐮𝐩𝐭𝐞 𝐜𝐮 𝐬𝐢𝐧𝐞, 𝐦𝐚𝐢 𝐝𝐞𝐠𝐫𝐚𝐛ă 𝐝𝐞𝐜â𝐭 𝐜𝐞𝐞𝐚 𝐜𝐞 𝐯𝐞𝐝𝐞𝐦… 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚 𝐠ă𝐬𝐢 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐬ă î𝐧𝐝𝐮𝐫𝐞 𝐠𝐫𝐞𝐮𝐭ăț𝐢𝐥𝐞, î𝐧 𝐜𝐢𝐮𝐝𝐚 𝐭𝐮𝐭ur𝐨𝐫 𝐨𝐛𝐬𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞𝐥𝐨𝐫”.

„𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜ă 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚ț𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐥𝐞 𝐧𝐮 𝐜𝐫𝐞𝐞𝐚𝐳ă 𝐞𝐫𝐨𝐢; 𝐦𝐚𝐢 𝐝𝐞𝐠𝐫𝐚𝐛ă î𝐧 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚ț𝐢𝐢𝐥𝐞-𝐥𝐢𝐦𝐢𝐭ă 𝐞𝐫𝐨𝐮𝐥 𝐝𝐢𝐧 𝐧𝐨𝐢 𝐚𝐫𝐞 ș𝐚𝐧𝐬𝐚 𝐬ă 𝐟𝐚𝐜ă 𝐜𝐞𝐯𝐚”.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.