Eduard Popica, deputat de Vaslui: „Fraudă în Parlament”

0

Din banca sa de parlamentar, Eduard Popica le-a scris vasluienilor despre ceea ce a considerat a fi o „fraudă în Parlament”. El explică cum moțiunea de cenzură depusă de partidul său împotriva ministrului Ghinea a fost adoptată la o diferență de 23 de voturi „pentru”, prin exprimarea voturilor din sală, însă PNL și USR au adăugat și voturile de pe tabletă, care, potrivit regulamentului Camerei Deputaților, se numără doar la votarea actelor normative, și nu a moțiunilor.

Din scaunul de parlamentar participant la dezbaterea moțiunii simple depusă de partidul său, PSD, împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, Eduard Popica le scrie, pe pagina sa de socializare, alegătorilor săi de acasă: „Stimați vasluieni, Moțiunea simpla depusă de PSD împotriva lui Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a fost adoptată astăzi in Plenul CAMEREI DEPUTAȚILOR. În disperare de cauză PNL și USR încearcă prin tot felul de tertipuri și mijloace sa tergiverseze rezultatul votului, făcând scut în jurul celui care a creat un real dezastru din PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență – n).” 

Popica explică în amănunt cum au fost încălcate procedurile parlamentare: „Astfel, conform art 129, alin 3 din Regulamentul Camerei deputaților, “se pot dezbate şi vota prin mijloace electronice doar actele normative care sunt strâns legate de situaţia excepţionala”. Totodată, conform Deciziei CCR Nr. 148/2007, moțiunile simple nu sunt acte normative. Pe cale de consecință, coroborând Regulamentul Camerei Deputaților, care este lege, și Decizia CCR enunțată anterior, moțiunea simplă nu putea fi votată decât de cei prezenți în Plenul Camerei Deputaților”.

„În acest context Motiunea simpla depusă împotriva ministrului Ghinea a trecut cu o majoritate de 23 de voturi diferență. PNL și USR sunt disperați și încearcă să se agațe de scaunul puterii nefiind interesați de dispozițiile legale și încălcând legea peste limita penalului”, concluziona Eduard Popica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here