Mihai Botez, deputat USR: „De Ziua Mondială a Bicicletei, vă încurajez să o folosiți cât mai des cu putință”

„Mersul pe bicicletă ne face mai sănătoși, reduce traficul și reduce poluarea. Este un obicei care este din ce în ce mai popular”, spune Mihai Botez, deputat USR de Vaslui, care le cere primarilor și celor cu putere de decizie să creeze condiții pentru a-i încuraja pe vasluieni să folosească bicicleta, pentru sănătatea lor, orașe mai curate și un aer mai puțin poluat.

„Când intri în politică, unul dintre lucrurile pe care ajungi să le pierzi este că nu mai ai la fel de mult timp sa te dedici activităților sportive”, scrie, cu regret, deputatul USR de Vaslui Mihai Botez, pe pagina sa de socializare, pe 3 iunie 2021, de Ziua Mondială a Bicicletei.

Botez face apoi o pledoarie pentru mersul pe bicicletă încurajându-i pe vasluieni să practice această activitate sportivă, care este utilă din mai multe puncte de vedere: „Pe lângă aspectul sportiv al mersului cu bicicleta, mii de oameni își folosesc bicicleta în fiecare zi în drum spre muncă, sau spre alte destinații în care trebuie să ajungă. Mersul pe bicicletă ne face mai sănătoși, reduce traficul și reduce poluarea. Este un obicei care este din ce în ce mai popular. Astăzi, de Ziua Mondială a Bicicletei, vă încurajez să o folosiți cât mai des cu putință”.

Așa cum putea observa cu toții, în orașele și comunele județului nu există însă condiții favorabile pentru vasluienii care ar dori să circule în mod regulat cu bicicleta. Așa că Miahi Botez scrie: „Pe primari și pe cei cu putere de decizie îi încurajez să gândească orașe orientate mai mult spre mersul cu bicicleta, o acțiune ce îi va ajuta să aibă orașe mai curate. Provocările principale la noi în județ sunt atât pistele pentru biciclete, dar și parcările sigure pentru biciclete. Voi discuta mai aplicat cu toți partenerii implicați în conducerea localităților pentru a amenaja aceste parcări și a stimula astfel utilizarea mai intens a bicicletei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.