Rețeaua de iluminat stradal din comuna Ștefan cel Mare va fi modernizată

Vineri, 21 mai 2021, au fost scoase la licitație lucrările de execuție în cadrul proiectului „Modernizarea sistemului de iluminat public stradal în Comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui”.

Operatorii economici interesați se pot înscrie la licitația publică până pe data de 14 iunie 2021, iar contractul va fi atribuit. Ca de obicei, ofertantului care vine cu prețul cel mai scăzut.

Proiectul presupune înlocuirea aparatelor de iluminat existente cu aparate de iluminat cu LED, eficiente energetic.

Lucrările de modernizarea sistemului de iluminat public stradal din comuna Ștefan cel Mare vor consta în înlocuirea aparatelor de iluminat care există în prezent cu aparate de iluminat cu LED confecționate din materiale ecologice și care după expirarea duratei de viață se pot recicla.

Vor fi achiziționate și montate 50 de aparate de iluminat LED 70W, 301 de aparate de iluminat LED 22W, un aparat de iluminat LED echipat cu un panou fotovoltaic și un sistem de telemanagement al iluminatului public. Finanțarea pentru implementarea acestui proiect a fost obținută prin Agenția Fondului pentru Mediu.

Lucrările se vor realiza în intravilanul comunei Ștefan cel Mare, iar durata de realizare este de 4 luni de la semnarea contractului.

Lucrările pentru modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public au fost scoase la licitație la valoarea de 426.959,08 lei, fără TVA.

Utilizarea noilor corpuri de iluminat cu LED conduce la reducerea cheltuielilor de întreținere. Nu va mai fi necesară înlocuirea periodică a sursei de lumină, singurele intervenții urmând să fie cele pentru curățarea periodică a părții optice și eventualele intervenții la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Durata de garanție a echipamentelor și lucrărilor este de 5 ani, cu o durată normată de viață de 11 ani.

Finanțarea pentru implementarea acestui proiect a fost obținută prin Agenția Fondului pentru Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.