Serbarea „Colorează-mă, copilărie!” din Parcul Copou, amânată pentru 6 iunie, din cauza vremii

Astăzi, 1 iunie 2021, copiii vasluieni erau invitați să coloreze cu cretă pe aleile Parcului Copou, să participe la ateliere de confecționat jucării de lemn, la ateliere de olărit, pictură sau dans. Din cauza temperaturilor scăzute și a condițiilor meteo generale nefavorabile, organizatorii au decis să amâne evenimentul „Colorează-mă, copilărie!” pentru ziua de 6 iunie.

„Am decis să mutăm activitățile duminică, pe 6 iunie. Ne-am uitat pe toate site-urile cu putință, dacă nu ploua pe 1 iunie, tot era frig. Confortul termic nu este potrivit. Am și eu copii mici și nu mi-aș lăsa copiii să vină. Chiar dacă duminica următoare condițiile meteo vor fi nefavorabile, evenimentul va fi oricum organizat în altă zi. Găsim o soluție să serbăm copiii, chiar de-ar fi tocmai în luna august”, a spus Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, unul dintre organizatorii evenimentului.

Onciu a anunțat amânarea în mediul online, dând asigurări că Ziua Copilului va fi sărbătorită la Vaslui așa cum trebuie, însă atunci când vremea permite desfășurarea activităților în condiții bune.

„Dragilor, prognoza nu ne e favorabilă și am decis reprogramarea activităților dedicate Zilei Copilului pentru data de 6 iunie (duminică). Probabilitatea de peste 90% – ploaie și temperatura scăzută pentru această perioadă a anului (max. 12 °), a determinat reconfigurarea planului nostru, în altă zi, în aceleași repere orare. La mulți ani copiilor din lumea întreagă!”, a scris Lucian Onciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.