Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui: „Taxele locale nu vor crește”

„Pregătiți vreo surpriză pentru vasluieni”, i-a întrebat consilierul local PSD Alexandru Barbu pe consilierii puterii în ultima ședință a Consiliului Local Vaslui, cu trimitere la unele modificări legislative care ar putea aduce majorări ale taxelor locale. Primarul Vasile Pavăl a dat însă asigurări că impozitele și taxele locale vor fi majorate doar cu rata inflației.

Ajunși la discutarea proiectului de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2022, în ultima ședință a Consiliului Local (CL) Vaslui, consilierii PSD din legislativul vasluian, minoritari, și-au manifestat suspiciunea că actuala putere pregătește o majorare a taxelor și impozitelor locale. „Guvernul își asumă față de UE scăderea cotei de impozit pe venit. În consecință, se vor diminua și sumele pe care Guvernul le alocă în teritoriu, ceea ce înseamnă că unitățile administrativ-teritoriale vor fi obligate la un moment dat să mărească taxele și impozitele locale. Pregătiți vreo supriză pentru vasluieni”, a întrebat consilierul PSD Alexandru Barbu.

După ce consilierii PNL și USR au susținut că nu este cazul, primarul Vasile Pavăl a intervenit arătând că indexarea impozitelor și taxelor locale pe 2022 este în conformitate cu Codul Fiscal. „Aceasta nu înseamnă că pentru 2021 dacă apar modificări prin ordonanțe de urgențe sau Codul Fiscal nu vor fi luate în calcul și sigur că vom analiza atunci. Ne încadrăm în lege să facem această indexare cu rata inflației, nu cu o majorare sau o micșorare a taxelor și impozitelor. Aceste sume reprezintă o bază de finanțare de circa 18-20% din cheltuieli în fiecare an. Autoritățile locale trebuie să își asigure venituri pentru dezvoltarea comunității și nu să aștepte virarea de la bugetul consolidat al statului”, a spus Vasile Pavăl.

Impozitele și taxele locale, precum și taxele speciale, pe anul 2022, se vor indexa cu 2,6%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.