Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Vaslui va organiza vineri, 11 iunie 2021, o întâlnire a oamenilor de afaceri cu administraţia locală și județeană şi reprezentanţi ai județului Vaslui în Parlamentul României. Întâlnirea va avea loc în cadrul evenimentului „Județul Vaslui- situaţia actuală şi perspective economice post-pandemie”. CCIA organizează în fiecare an astfel de manifestări care se soldează de fiecare dată cu același rezultat: ZERO.
„Dorim să punem pe masa decidenţilor propuneri ce decurg din activitatea operatorilor economici în actualul context epidemiologie şi să cunoaştem priorităţile de pe agenda de lucru a administraţiei în legătură cu activitatea economică a judeţului. Vom discuta şi vom supune dezbaterii propuneri de modificări legislative în domeniul economic şi ne vom informa cu privire la obiectivele strategiei de dezvoltare economică a judeţului în etapa de programare 2021-2027. De asemenea, se va face referire la facilităţile create la nivel local pentru stimularea afacerilor şi în privinţa principalelor proiecte de investiţii, in principal în domeniul infrastructurii şi al susţinerii activităţilor economice”, a precizat Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui.
Prin această întâlnire, oamenii de afaceri vasluieni, grupați în CCIA, urmăresc să transmită autorităţilor „competente” semnalele venite din partea mediului de afaceri din județ în legătură cu activităţile economice pe care le desfăşoară. Își arată doleanțele și vin cu propuneri pe care le consideră „fezabile”.
Pe lângă oamenii de afaceri, la reuniunea de lucru au fost invitaţi parlamentari de Vaslui, prefectul județului și preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, primari de municipii, directori de servicii deconcentrate și alte nume din zona economică.
Cu o consecvență demnă de o cauză mai bună, CCIA organizează în fiecare an astfel de manifestări care se soldează de fiecare fată cu același rezultat: ZERO. Politicienii se prefac că ascultă și preiau problemele mediului de afaceri, că le includ chiar pe agenda lor, în vreme ce reprezentanții mediului de afaceri, deși știu că acestea nu au rezolvare în timpul apropiat, se prefac că îi cred pe acești politicieni. Totul de dragul unei reuniuni în care bunele relații și socializarea sunt singurele care au de câștigat. Din același motiv, politicienii nu vor îndrăzni să-i întrebe pe oamenii de afaceri vasluieni de ce păstrează nivelul de salarizare atât de redus în județ, pe când cei din urmă nu vor cuteza să ia taurul de coarne și să-i chestioneze pe politicieni de ce statutul consacrat de zonă defavorizată a județului nu poate deveni și efectiv, prin măsuri concrete, legislative, și rămâne doar la nivel discursiv.
La sfârșit, însă, discuțiile vor fi declarate drept „fructoase”. Dacă vreți să înțelegeți cât de fructoase sunt căutați știrile despre acest tip de reuniune din urmă cu doi ani și urmăriți cât s-a realizat de atunci din ceea ce oamenii de afaceri vasluieni au „propus” și politicienii au „îmbrățișat”.