ACȚIUNE DERULATĂ DE SERVICIUL DE INVESTIGARE A CRIMINALITĂŢII ECONOMICE VASLUI

Astăzi, 27 mai 2021, polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat acțiuni pe raza orașului Negrești și a comunelor Băcești, Dumești, Todirești, Vulturești și Rebricea. Acestea au avut ca scop prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice.

Activitățile au vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum și pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în conformitate cu Legea nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 30 de agenți economici, au fost legitimate peste 35 de persoane și a fost constatată săvârșirea unei infracțiuni (înșelăciune) prevăzută de articolul 244 din Codul Penal.

Totodată, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 36. 000 de lei. Dintre acestea, 10 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 4 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 349/2002  privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 1 a fost aplicată pentru încălcarea prevederilor Legii 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe și 5 au fost aplicate pentru abateri prevăzute de alte acte normative.  

Mai mult, au fost confiscați peste 1.350 de lei, precum și bunuri (țigarete și obiecte de cult) în valoare de peste 700 de lei, care erau comercializate fără documente legale de proveniență.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEȚEAN VASLUI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.