Eduard Popica, deputat PSD de Vaslui: „Nu mai e vorba de un Plan de Redresare și Reziliență, ci un Plan Sinistru de Austeritate”

„Planul Național de Redresare și Reziliență al Guvernului ascunde un Plan Sinistru de Austeritate pentru România”, spune deputatul PSD de Vaslui Eduard Popica, care a denunțat măsurile prin care actualul guvern „taie venituri – pensii, salarii, alocații, amputează grav puterea de cumpărare, anulează facilități, crește taxe și impozite”. În plus, susține Popica, țara noastră se va împrumuta cu 15 miliarde de euro, „un jug social crâncen pe România”

„Este o mare minciună că România are 29 de miliarde euro din PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență – n.)”, scrie deputatul PSD Eduard Popica, care demască ceea ce numește „un Plan Sinistru de Austeritate”.

Parlamentarul de Vaslui arată că, odată pus în aplicare, planul actualului guvern va lovi dur în categoriile sociale cele mai vulnerabile, precum pensionarii, și acuză actualul executiv că tocmai acesta este motivul pentru care „a făcut totul pe furiș”.

„De fapt, avem la dispoziție doar 14 miliarde nerambursabile de la UE pentru PNRR. Diferența de 15 miliarde de euro este un împrumut de tip FMI, care va pune un jug social crâncen pe România. Acesta este adevărul pe care guvernarea Cîțu vrea să-l ascundă, de aceea a și făcut totul pe furiș”, își explică poziția parlamentarul PSD de Vaslui, care a declarat, în numele partidului din care face parte, că PSD nu va susține acest plan în Parlament.

Deputatul social-democraților vasluieni explică: „Ce presupune acest plan de austeritate: Înghețarea pensiilor pe 5 ani, Înghețarea salariilor pe 5 ani, Înghețarea alocațiilor, Creșterea vârstei de pensionare, Creșterea taxelor la IT și IMM-uri, eliminarea stimulentelor, Dublarea impozitelor pe proprietate la persoanele fizice”.

„Oare de ce restul statelor UE, cu excepția Italiei și României, au refuzat împrumutul din PNRR și s-au rezumat doar la accesarea grant-urilor, adică a sumelor nerambursabile? Pentru că nu vor să pună acest jug social pe cetățenii lor!”, scrie Eduard Popica pe pagina sa de socializare.

„PSD nu va susține NICIODATĂ acest Plan care taie venituri-pensii, salarii, alocații, care amputează grav puterea de cumpărare, anulează facilități, crește taxe și impozite. Nu mai e vorba de un Plan de Redresare și Reziliență, ci un Plan Sinistru de Austeritate”, își încheie luarea de poziție parlamentarul vasluian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.