Armă de tir și muniție, fără documente de proveniență și de transport

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița  efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie finlandeză care transporta o armă de tir și muniția aferentă acesteia, fără să dețină însă permis de port armă și niciun document prevăzut de lege necesar transportului în cauză.

În ziua de 23 mai a.c, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetățean finlandez, în vârstă de 45 de ani, conducând autoturismul personal.

Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a constatat că bărbatul transportă o armă din categoria puștilor de tir, precum și 482 alice, cal. 5.5 mm, muniție aferentă armei în cauză, pentru care nu deținea documente de proveniență și de transport.

Întrebat de colegii noștri dacă deține permis de port armă pentru acest tip de armă, bărbatul a declarat că  nu știa că are nevoie de permis.

Arma și muniția aferentă acesteia au fost ridicate în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. 

Autoturisme cu I.T.P. fals, depistate în trafic de polițiștii de frontieră hușeni

Poliţiştii de frontieră hușeni efectuează cercetări în privinţa a doi bărbați care au prezentat la controlul de frontieră documente false pentru autoturismele pe care le conduceau.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, N.T., cu cetățenie română și R.Moldova, în vârstă de 41 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în România.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Drânceni, un autoturism marca Mercedes E 320 CDI, înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetățean român în vârstă de 30 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea dovezilor efectuării inspecţiei tehnice periodice prezentate la control pentru autoturismele în cauză, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări specifice, în urma cărora au constatat că documentele nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în ambele cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui:              

Subcomisar de poliţie MIRICĂ IRINA

INSPECTORATUL TERITORIAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ IAŞI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.