Două centre sociale pentru persoane vârstnice vor fi construite în comuna Fălciu

Printr-un proiect de peste 3.600.000 lei vor fi construite două centre sociale pentru bătrâni în comuna Fălciu. Un centru de zi va avea o capacitate de 100 de persoane, în vreme ce de serviciile centrului de îngrijire la domiciliu vor beneficia alți 50 de bătrâni.

Primăria comunei Fălciu va construi două centre sociale pentru bătrânii din localitate. Pe 19 mai 2021, autoritățile locale au scos la licitație execuția lucrărilor, iar până pe 4 iunie 2021 se așteaptă ofertele firmelor de construcție. Criteriul de atribuire a lucrărilor este prețul cel mai scăzut.

În prezent, în comuna Fălciu nu există niciun centru social pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, un centru social de îngrijire la domiciliu sau centru social de zi pentru persoane vârstnice. Astfel că autoritățile locale au făcut demersuri pentru obținerea unei finanțări europene.

Cele două centre sociale pentru vârstnicii din Fălciu vor fi grupate într-o singură clădire cu o capacitate totală de 100 de persoane care să beneficieze de activitatea centrului de zi și o capacitate de 50 de persoane care să beneficieze de serviciile centrului de îngrijire la domiciliu.

Clădirea va fi prevăzută cu grup sanitar pentru persoane cu dizabilități și alte facilități pentru persoane cu dizabilități.

„În contextul economic actual, investițiile în comunitate reprezintă un element de o importanță deosebită pentru dezvoltarea unei comunități. Societatea echilibrată este formată deopotrivă si din tineri și din vârstnici, iar grija față de nevoile tuturor face ca o comunitate să prospere, și să-și dorească să locuiască, să învețe, să muncească, să se recreeze și să îmbătrânească într-un loc. Este importantă îngrijirea bătrânilor într-o comunitate  în care procentul persoanelor vârstnice raportat la total este într-o continuă creștere, oferindu-le condițiile necesare pentru socializare, păstrarea sănătății și a mobilității”, a a spus Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

Prin proiect se va realiza reabilitarea, modernizarea și extinderea unei clădiri existente și transformarea sa în centre sociale pentru persoane vârstnice, cuprinzând un centru social de îngrijire la domiciliu și un centru social de zi.

Centrul social de îngrijire la domiciliu va cuprinde: birou administrativ îngrijire la domicilu, materiale îngrijire, izolator,

grupuri sanitare diferențiate pe sexe, birou manager îngrijire la domiciliu.

Centrul social de zi va cuprinde: centru de zi, spațiu petrecere timp liber, sală terapii, grupuri sanitare, materiale curățenie, sală de gimnastică de recuperare, birou administrativ, cabinet consiliere pihologică și psihopedagogică, cabinet medical, cabinet fizioterapie, vestiare și dușuri, bucătărie, sală de mese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.