Ansamblul ”Hora Vasluiului” caută noi dansatori

Ansamblul „Hora Vasluiului” organizează preselecție, în căutare de noi dansatori, care să se alăture. Noii membri vor fi fete în clasa a IX-a și băieți în clasele a IX-a și a X-a, care sunt, bineînțeles, pasionați de muzica și dansurile populare românești.

Preselecțiile vor avea loc sâmbãtã, 22 mai, ora 11:00, la sala de balet a Casei de Cultură „Constantin Tănase” din municipiul Vaslui.

„Dacă te încadrezi în categoria descrisă în afiș sau cunoști pe cineva care și-ar dori să ni se alăture, acum e momentul să acționezi! Ne dorim completarea trupei pentru a prezenta cartea de vizită a județului Vaslui în cadrul unei noi ediții a festivalului “Hora din Străbuni” (30 iulie-1 august)”, a spus Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui.

Viitorii membri vor învăța suite de jocuri populare din zonele Moldova, Someș, Bihor și Maramureș și vor participa la mai multe festivaluri naționale și internaționale.

Ansamblul de dansuri populare „Hora Vasluiului” a fost înființat în anul 2009, la inițiativa lui Lucian Onciu. Sub îndrumarea coregrafului Virgil Solomon, ansamblul a reușit să fie un mesager al dansului popular românesc. Până în prezent, a participat la evenimente locale, ca Festivalul Internațional de Folclor “Hora din străbuni”, organizat anul trecut în Vaslui, dar și la festivaluri naționale și internaționale, precum Festivalul Internațional de Folclor “Peștisorul de Aur”, desfășurat la Tulcea, la festivaluri din Ucraina și Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.