Maratonul vaccinării continuă și săptămâna aceasta

CAMPANIA ROVACCINARE

În județul Vaslui, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate 1.305 persoane împotriva COVID-19, din care 984 persoane au fost la rapel. Numărul total de doze de vaccin primite în județ – 87.476, iar numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 04 ianuarie 2021, prima administrare) la nivel județean – 85.045, din care: – doza 1 – 48.722 persoane și doza 2 – 36.323 persoane.
Maratonul vaccinării continuă și săptămâna aceasta, în perioada 22 – 23 mai, pe platoul de la intrarea principală în Gradina Publică din Municipiul Bârlad, în intervalul orar 10:00 – 20:00.
Direcția de Sănătate Publică Vaslui mulțumește tuturor colaboratorilor implicați în derularea campaniei de vaccinare. În curând vom vedea și rezultatele acestor eforturi!
Le mulțumim tuturor persoanelor care au înțeles beneficiile vaccinării și le recomandăm tuturor să se vaccineze, aceasta fiind singura soluție pentru o viață normală.
Vom continua acțiunile de imunizare fără programare prin maratonul de vaccinare, în cabinetele medicilor de familie și prin centrele de vaccinare de pe raza Județului Vaslui.
Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. Încurajăm monitorizarea și raportarea tuturor reacțiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât și de profesioniștii din Sănătate.

SITUAȚIE COVID-19

Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui astăzi, 18 mai 2021, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel – 15.884 de cazuri confirmate cu noul coronavirus (cu locul de infectare în județul Vaslui), din care 6.616 de internări:

  • 53 de persoane internate în spital în momentul de față: 48 pe secții (asimptomatici 0, forme ușoare 2, forme medii 25, forme severe 21) și 5 în ATI (intubați 1, pe masca CPAP 0);
  • 501 de persoane decedate;
  • 15.233 de persoane vindecate;
  • 97 de persoane pozitive la domiciliu.
    La nivelul județului Vaslui dintr-un număr total de 28 de paturi ATI, sunt disponibile 22 paturi.

MĂSURI DE ORDINE PUBLICĂ

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.
În cursul zilei de ieri, 17 mai 2021, peste 105 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au desfășurat 4 acțiuni și misiuni specifice.
Au verificat/legitimat peste 150 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse.
De asemenea, peste 50 de obiective de interes și societăți comerciale, precum și peste 60 de mijloace de transport au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de Alertă.
Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui acționează în sistem integrat alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sub coordonarea Instituției Prefectului – județul Vaslui pentru verificarea respectării măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale pe timpul Stării de Alertă, în ultimele 24 de ore, a executat 26 de misiuni, a folosit 44 de efective. Nu s-au aplicat sancțiuni contravenționale conform Legii 55/ 2020.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui recomandă cetățenilor să poarte masca de protecție în locurile aglomerate, magazine, piețe, mijloacele de transport în comun, etc. precum și în toate spatiile publice din localitățile unde, prin hotărârile adoptate la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgentă Vaslui, s-a instituit această măsură obligatorie.

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgentă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgentă!
Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanentă al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.
Vă reamintim de asemenea și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

Cancelaria Prefectului Vaslui,
18.05.2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.