Extinderea parcului Copou din municipiul Vaslui, la debutul lucrărilor

De la sfârșitul verii, vor începe lucrările la extinderea parcului Copou, „perla” naturală a municipiului Vaslui, un obiectiv cu care orașul se mândrește. Vor fi amenajate un loc de joacă pentru copii și spații de recreere, un spațiu de agrement cu echipamente sportive și un bazin ornamental.

Recent, s-au mai făcut câțiva pași pentru realizarea extinderii parcului Copou din Vaslui, prin finalizarea proiectului tehnic și obținerea tuturor avizelor necesare, obiectivul de investiții aflându-se în prezent în procedură de achiziție publică pentru execuția lucrărilor.

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a spus că, cel mai probabil, în luna iunie a acestui an va fi desemnat câștigătorul, iar, dacă nu se vor înregistra contestații și totul va decurge normal, spre sfârșitul verii vor începe efectiv lucrările.

„Prin acest proiect urmărim reabilitarea unei zone din Parcul Copou. Va fi amenajat un loc de joacă, spații de recreere și cu posibilitatea de a face câteva activități. Proiectul este pe fonduri europene și se află în achiziție publică execuție lucrări la momentul în care vorbim”, a declarat primarul municipiului Vaslui.

Valoarea totală a proiectului despășește suma de 14.000.000 de lei  

Proiectul se numește „Reconversia unui teren degradat din zona Copou a municipiului Vaslui (jud. Vaslui), în zonă verde și de agrement” și are o valoare totală de 14.271.546,31 lei, din care contribuția proprie a Primăriei Vaslui va fi de 2.176.345 lei.

Prin acest proiect suprafața Parcului Copou se va mări cu 1,6 hectare, cu zona în care îaninte erau serele Goscom Vaslui SA.

În octombrie 2018, Consiliul Local al municipiului Vaslui a hotărât dărâmarea fostelor sere aparținând SC Goscom Vaslui SA, situate în vecinătatea parcului Copou și valorificarea terenului pe care erau amplasate.

Serele se aflau într-un stadiu avansat de degradare. Terenul aferent, peste 1,6 hectare, va fi inclus în parcul Copou și transformat în spațiu verde și zonă de agrement cu spațiu de joacă, alei pietonale și mobilier urban.

Proiectul prevede și amenajarea de grupuri sanitare, dotarea cu echipamente sportive și de joacă, construirea unui bazin ornamental și chiar construcții ușoare pentru odihnă. 

Scopul proiectului este reprezentat de asigurarea și îmbunătățirea factorilor de mediu și a condițiilor de viață în mediul urban, contribuind și la înfrumusețarea aspectului urbanistic al Municipiului Vaslui prin transformarea unui teren degradat aflat într-o stare avansată de deteriorare în zonă de agrement cu facilități de recreere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.