ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII VASLUIENI PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER

   În ziua de 8 mai a.c., polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Vaslui și Biroului Rutier Vaslui, sprijiniți de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, au acționat preventiv-reactiv, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea prevenirii activității infracționale, creșterii siguranței traficului rutier și prevenirii producerii accidentelor rutiere.

În cadrul activităților derulate de către cei peste 15 polițiști, au fost verificate peste 150 de vehicule și legitimate peste 200 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 39.400 lei.

Dintre acestea, 67 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 15 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (11),  conducerea sub influența alcoolului (2), depășirea neregulamentară (1) și circulația pe sens opus (1).

Cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost: lipsă asigurare R.C.A (1), conducerea unui autovehicul care, în mers sau staționare, poluează fonic sau emană noxe peste limita legală admisă (1) și alte cauze (1).

Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier, respectiv”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Sâmbătă, 8 mai a.c., ora 18:25, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul comunal DC2 din localitatea Telejna, comuna Zăpodeni, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un moped înregistrat în comuna Zăpodeni, condus de către un bărbat în vârstă de 75 de ani, din localitatea Butucărie, comuna Zăpodeni.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.

Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!

Nu consumați alcool sau substanțe interzise! Acestea vă vor scădea capacitatea de reacţie, concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEȚEAN VASLUI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.