INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER CONSTATATE DE CĂTRE POLIȚIȘTII VASLUIENI

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

Duminică, 25 aprilie a.c., ora 11:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Negrești, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Mihail Kogălniceanu din orașul Negrești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat în vârstă de 50 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

**

Duminică, 25 aprilie a.c., ora 15:15, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe un drum comunal din localitatea Bogești, comuna Pogana, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism ce nu avea aplicate numere de înmatriculare, condus de către un bărbat de 53 de ani, din sat/comuna  Pogana.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul figura radiat din circulație din ianuarie 2018. Totodată, întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” și ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” .

***

Duminică, 25 aprilie a.c., ora 20:10, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Călugăreni din Municipiul Vaslui, județul Vaslui, au surprins un autoturism înmatriculat în județul Suceava, care se deplasa spre municipiul Vaslui cu 127 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă admisă de 70 km/h.

Echipajul de poliție rutieră a plecat în urmărirea autoturismsului, ocazie cu care, în zona unui popas turistic, a observat vehiculul oprit pe partea dreaptă a părții carosabile, iar conducătorul autoturismului a fost surprins coborând prin portiera din stânga față, ulterior ocupând locul pasagerului din dreapta.

În momentul în care polițiștii au ajuns lângă autoturism, la volan se afla o persoană de genul feminin. Bărbatul de 42 de ani, din Gura Humorului, județul Suceava, a fost invitat la sediul poliției și a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.  

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule, pentru o abatere la regimul rutier săvârșită în luna aprilie 2021.        

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.

Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!

Nu consumați alcool sau substanțe interzise! Acestea vă vor scădea capacitatea de reacţie, concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEȚEAN VASLUI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.