„Primăvara pe portativ”, concurs județean de interpretare instrumentală pentru elevi

Printr-un concurs județean de interpretare intrumentală, elevii vasluieni talentați și dornici de afirmare își vor putea etala măiestria în note muzicale.

Ideea și inițiativa îi aparține senatorului Gabriela Crețu, vicepresedintele Comisiei de Culturã si Media a Senatului, și se numește „Primăvara pe portativ”.

Concursul se va desfășura într-o zi de sărbătoare, duminică, 25 aprilie 2021, orele 10.00 în sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

Concursul de interpretare instrumentală – „Primăvara pe portativ” este un concurs care își propune să descopere și să promoveze noi talente, să stimuleze tinerii pentru dedicarea timpului liber către manifestarea talentului lor, cultivarea valorilor universale exprimate prin muzică, dar și pentru încurajarea publicului de a aprecia sonoritatea acestor instrumente și a spori dorința copiilor de a le învăța.

„Tot în această direcție, prin intermediul concursului ne dorim să stimulăm afirmarea talentului tinerilor instrumentiști, să se realizeze schimburi de experiență între grupurile țintă, să promovăm dialogul și educația interculturală, să se stabilească relații între concurenți prin care aceștia își pot îmbogăți cunoștințele și nu în ultimul rând, ne dorim să creștem gradul de implicare al tinerilor în activități culturale și de dezvoltare personală.

Juriul va aprecia cunoașterea solidă a textului muzical, maturitatea artistică, calitățile tehnice și sonore ale fiecărui candidat și va acorda premiile conform acestor criterii”, spun organizatorii.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de facebook a Muzeului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.