Vasluienii au onorat invitația Teatrului ”V. I. Popa” din Bârlad!

Sâmbătă, 10 aprilie, vasluienii au avut parte de teatru. Aceștia au asistat la comedia ”SLUGĂ LA DOI STĂPÂNI”, de Carlo Goldoni.

Au fost momente pline de umor, cu multă culoare, veselie și dinamism.

Cei prezenți în sala Casei de Cultură ”Constantin Tănase” au descoperit cum să ajungi să servești doi stăpâni în același timp, câtă vreme a trecut până și-au dat seama stăpânii, dar, mai ales, ce s-a întâmplat, în final.

Actorii Teatrului ”V. I. Popa” au fost la înălțime, iar la final au fost răsplătiți cu aplauze.

Slugă la doi stăpâni (venețiană: Il servitore di due padroni) este o piesă de teatru de Carlo Goldoni. Este o comedie în 3 acte. A fost publicată sub o primă formă în 1745. Goldoni a scris inițial piesa la cererea actorului Antonio Sacco, dar după mai multe modificări a fost republicată în 1753 sub forma cunoscută astăzi.[1] Prima reprezentație a acut loc în 1746 la Teatro San Samuele din Veneția.

Piesa începe prin prezentarea Beatricei, o femeie care a călătorit la Veneția deghizată ca fratele ei mort în căutarea celui care l-a ucis, Florindo, cel care este, de asemenea, iubitul ei. Fratele ei i-a interzis să se căsătorească cu Florindo și a murit de spada lui Florindo apărând onoarea surorii sale. Beatrice se deghizează ca Federigo, (fratele ei mort) astfel încât să poate colecta bani de zestre de la Pantalone, tatăl Claricei, logodnica fratelui ei. Ea vrea să folosească acești bani pentru a-l scăpa pe iubitului ei de pedeapsa legii și astfel să se căsătorească cu el în cele din urmă. Crezând că fratele lui Beatrice este mort, Clarice s-a îndrăgostit de un alt bărbat, Silvio, iar cei doi s-au logodit. Interesat în păstrarea aparențelor, Pantalone încearcă să ascundă existența fiecăruia de celălalt.

Personajul principal al acestei piese de teatru este Truffaldino, care inițial se angajează ca sluga lui Beatrice (despre care crede că e Federigo), dar apoi, ca să-și astâmpere eterna foame, se angajează ca servitor și al lui Florindo, de aici rezultând o serie de încurcături comice (cei doi neștiind unul de altul și nici faptul că au același servitor).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.