Măsuri specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat

O situație de urgență la care au intervenit astazi, 11 aprilie 2021, pompierii din cadrul Detașamentului Bârlad, a avut loc în satul Polocin, comuna Pogonesti.

Proprietarul, un tânăr de 37 de ani, a lăsat o țigară nestinsă în casă și a plecat. Până la întoarcerea sa, aceasta a căzut pe materialele combustibile din apropiere, aprinzând toată gospodăria. La sosirea pompierilor, focul se manifesta generalizat la întreg acoperișul, care a fost distrus împreună cu bunurile și mobilierul din cele două camere.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate cu pagube materiale și uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui reaminteşte cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:
 
• Atunci când stingeţi țigara, asigurați-vă că ați stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, generând un incendiu care poate mistui întreaga locuinţă;
• Stingeți ţigara numai în scrumieră. Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;
• Nu goliţi scrumierele în coşurile de hârtie sau în alte locuri în care există materiale combustibile, deoarece acestea se pot aprinde şi provoca un incendiu;
• Nu fumaţi în pat, mai ales când sunteţi obosiți, când luaţi somnifere sau când aţi consumat alcool. Există riscul să adormiți cu ţigara aprinsă şi să provocați un incendiu.
• Utilizaţi întotdeauna scrumiere grele, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionate din materiale incombustibile.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.