Pesediștii bârlădeni contestă în instanță decizia administrației locale de a închiria parcările

Pesediștii din Consiliul Local Bârlad vor contesta în contencios administrativ hotărârea majorității PNL-USR din Consiliul Local Bârlad de înschiriere a parcărilor rezidențiale din oraș. Ei susțin că prin această măsură administrația „îi avantajează pe cei cu bani, în dauna oamenilor normali care trăiesc din pensii sau salarii” și acuză faptul că „Boroș se comportă ca jupânul pe moșie, transformând domeniul public în sursă de venit și mijloc de extorcare a plătitorilor de impozite”.

„Grupul consilierilor PSD din CL Bârlad au demarat procedura de contestare în contencios administrativ a Hotărârii de CL prin care primarul Boroș și majoritarea PNL- USR vor sa închirieze în mod abuziv parcările rezidențiale fără ca în ultimii ani să fi investit un leu în întreținerea acestora sau să fi făcut un minim demers de identificare a spațiilor disponibile pentru extinderea acestor parcări”, a anunțat Organizația Municipală a PSD Bârlad.

Pesediștii, care s-au opus proiectului de hotărâre, acuză faptul că prin această măsură administrația locală PNL – USR „îi avantajeze pe cei cu bani, în dauna oamenilor normali care trăiesc din pensii sau salarii”.

„În loc să găsească soluții pentru parcări supraterane etajate sau subterane, Boroș și consilierii săi incompetenți și hrăpăreți, care s-au înstrăinat de oraș și de bârlădeni, vor într-un dispreț profund față de votul obținut de la bârlădeni să avantajeze pe cei cu bani, în dauna oamenilor normali care trăiesc din pensii sau salarii. Fără un studiu de impact care să fundamenteze o astfel de măsură, și fără o consultare reală a cetățenilor care ar fi putut fi materializată chiar printr-un referendum, Boroș se comportă ca jupânul pe moșie, transformând domeniul public în sursă de venit și mijloc de extorcare a plătitorilor de impozite (un loc de parcare egal min.360 de lei/an). Trăitor la casă, dovedește o lipsă de empatie bolnavă față de cei care locuiesc la bloc și care încearcă să îngrămădească zeci de mii de mașini pe câteva mii de locuri de parcare din care, repetăm, Boroș n-a făcut nici unul!”, spun social-democrații bârlădeni. 

Consilierii PSD au inițiat deja primele demersuri pentru a nu permite ca această hotărâre să producă efecte și anunță că nu se vor lăsa până când inițiativa celor de la putere, închirierea parcărilor, nu va fi blocată.

„Primul pas în demersul inițiat de consilierii PSD este plângerea prealabilă administrativă pe care au înaintat-o prefectului județului Vaslui. Probabil că rânza politică va învinge logica și rațiunea administrativă, iar buna guvernare care trebuie să fie doar în interesul cetățenilor se va transforma în guvernarea bunului plac în interesul grupului PNL-USR ce au început cu grație să jupânească Bârladul astfel. Pregătim în paralel și acțiunea judecătorească pe care o vom depune la tribunalul Vaslui”, se mai spune în mesajul pe care Organizația Municipală Bârlad a PSD l-a lansat spre informarea bârlădenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.