4.396 euro pentru ședințe online…cu UE, la Consiliul Județean Vaslui

Anul trecut, înaintea declanșării stării de urgență, toți funcționarii plimbăreți din UE, deci și cei de la Vaslui, au mâncat cozonaci secuiești în Covasna, la Adunarea Regiunilor Europene. Anul acesta, participanții din partea Consiliul Județean Vaslui vor mânca din ochi tabletele și telefoanele, pentru că doar online se vor întâlni cu colegii lor din celelalte țări europene. Cu toate acestea, autoritățile județene sunt decise să plătească contribuția „pentru membru cu drepturi depline” cerută de organismul european.

Consilierii județeni vor trebui să aprobe un proiect de hotărâre prin care sunt alocați 4.396 de euro ca și contribuție de membră a autorității județene de administrație publică în Adunarea Regiunilor Europene. Consiliul Județean Vaslui este membru al acestui for european încă din anul 1997, ceea ce a însemnat de fiecare dată deplasări prin Europa pentru învățarea de „bune practici” în materie de administrație publică și altele. Dacă anul trecut sesiunea de comunicări s-a ținut la Covasna, pe 6 martie, înainte de declanșarea stării de urgență, anul acesta toate întâlnirile vor fi online.

„Adunarea Regiunilor Europene (ARE) este cea mai largă rețea independentă a regiunilor din Europa, cuprinzând în prezent 250 de regiuni membre din 35 de țări, precum și 20 de organizații interregionale. Ea promovează principiul subsidiarității și al democrației regionale, intensifică influența politică a regiunilor în cadrul instituțiilor europene, sprijină regiunile în procesul de extindere europeană si globalizare și facilitează cooperarea interregională în întreaga Europă și în afara ei. În calitate de membru, Județul Vaslui participă la reuniunile Adunării Generale, care se desfășoară anual, precum și la întâlnirile de lucru ale celor 3 comitete, organizate pe domeniile economic, social și cultural”, se explică în raportul proiectului de hotărâre, care va fi prezentat, joi, în ședința ordinară a CJ Vaslui. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.