„Mărturii despre Brâncuși” la Biblioteca Județeană

Pe 19 februarie 2021 aniversăm 145 de ani de la nașterea sculptorului român Constantin Brăncuși și 5 ani de când această zi a fot declarată „Ziua Națională Constantin Brâncuși”.

În expunerea de motive, inițiatorii propunerii legislative menționau că declararea acestei zile ca sărbătoare, reprezintă „o reparaţie morală faţă de refuzul şi umilirea sculptorului de către statul român atunci când a vrut să doneze toată opera sa poporului nostru”.

„Constantin Brâncuşi ne-a dus în universalitatea lumii făcând din naţiunea română o mitologie. Drept urmare, este datoria noastră pentru a nu fi mai prejos de omagiul pe care îl aduce lumea contemporană lui Brâncuşi să declarăm ziua lui de naştere sărbătoare naţională. (…) Această iniţiativă onorează spiritul nostru şi în acelaşi timp arată dragostea şi recunoştinţa noastră faţă de valoarea lui Brâncuşi”.

Cu această ocazie, în Holul Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” a fost realizată de bibliotecara Luciana Macovei, expoziția „Mărturii despre Brâncuși” cu documente din colecțiile Sălii de lectură și periodice.

Biblioteca Judeţeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.