Deputații PSD Solomon și Stativă au lăsat șaorma pentru canabis

Sensibilul proiect de lege prin care este legalizat consumul medical de canabis este readus zilele acestea pe ordinea de zi a Parlamentul României, având printre susținători și semnatari și pe  deputații social-democrați Adrian Solomon și Irinel Stativă. Inițiatorii legii sunt doi deputați PSD, Corneliu Buicu și Ileana Cristina Dumitrache, iar semnatari alți 87 de parlamentari, majoritatea social-democrați, dar și câțiva din PNL și USR.

Deputații vor începe dezbaterea în comisiile de specialitate, după ce, zilele trecute, Senatul a adoptat tacit inițiativa. În proiect se specifică înființarea unei agenții naționale privind utilizarea plantelor de canabis, a substanțelor și preparatelor ce conțin canabis în scop medical, iar regulile de cultivare a plantelor de canabis sunt extrem de stricte: este interzisă cultivarea fără autorizație, iar dacă aceasta a fost obținută, cei care cultivă vor fi inspectați și monitorizați îndeaproape. Cel care emite autorizația este Ministerul Agriculturii, în termen de 30 de zile de la primirea solicitării. Aceasta va fi valabilă doar un an de zile. Agenția Națională privind utilizarea plantelor de canabis va emite și ea un aviz.

Plantele crescute în mod spontan vor fi obligatoriu distruse de proprietari.

De asemenea, Agenția va trebui să estimeze necesarul anual de plante de canabis care vor fi utilizate în scop medical. Tot inspectorii de aici vor controla regulat persoanelor fizice sau juridice care desfășoară o operațiune cu plante de canabis, substanțe sau alte preparate. Cei care cultivă canabis vor fi obligați să transmită Agenției o situație lunară a cantităților de canabis din fiecare planta sau substanțe procesate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.