Zeci de machete de maşini de pompieri şi documente din viaţa pompierilor, expuse la Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad

Zeci de machete de maşini de pompieri şi documente din viaţa pompierilor vor fi expuse la Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad, în cadrul expoziţiei „Maşina timpului”, a informat, miercuri, instituţia.

„Într-o perioadă în care pandemia a reuşit să ne izoleze, specialiştii muzeului bârlădean încearcă să ne aducă din nou împreună. Un prim pas, pe care îl propunem publicului nostru, este de a ne întâlni, respectând sigur toate măsurile care se impun pentru protecţia noastră, la vernisajul unei expoziţii inedite şi extrem de frumoasă. Este vorba de expoziţia ‘Maşina timpului’, prilej cu care publicul va putea urmări câteva zeci de machete de maşini de pompieri, în evoluţia lor pe parcursul unui secol. (…) Practic, este vorba de 65 de machete cu maşini de pompieri care au fost utilizate în Anglia, dar mai ales în SUA. Menţionăm că aceste machete sunt omologate şi fiecare dintre ele are câte un certificat care atestă valoarea şi numărul de exemplare în care au fost realizate, seriile fiind limitate. Cert este că machetele nu sunt asimilate jucăriilor, fiind în exclusivitate piese de colecţie”, se arată într-un comunicat al instituție.

Potrivit instituţiei, în cadrul expoziţiei vor fi prezentate şi o serie de obiecte şi documente legate de activitatea pompierilor bârlădeni din cadrul Departamentului de Pompieri, precum şi imagini şi informaţii legate de doi pompieri care şi-au pierdut viaţa în misiune, eroul post mortem căpitan Martac Ioan şi sergentul major post mortem Ivaşcu Petre Victor.

Vernisajul va avea loc pe 6 februarie, la ora 11,00 la sediul central al muzeului, expoziţia putând fi vizionată şi în mediul online, pe site-ul muzeului, precum şi pe pagina de Facebook a muzeului şi canalul de Youtube.

Expoziţia a fost organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Vaslui, al Departamentului de Pompieri Bârlad, al Muzeului „Vasile Pârvan” şi al colecţionarului bârlădean Marius Iulian Ifteme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.