Buzatu face chetă pentru un teren și dă mat la PNL

Ceea ce trebuia să fie ieri încă odată ”mea culpa” pentru președintele Dumitru Buzatu și grupul de consilieri PSD, iar pe de altă parte un veșnic motiv pentru PNL și USR-PLUS de a arăta cu degetul nerespectarea legii de către autoritățile județene, s-a transformat într-o victorie politică de fațadă pentru social-democrați mai frumoasă decât soarele de la Austelitz. Dumitru Buzatu este decis să achiziționeze personal un teren, după care să îl doneze Consiliului Județean Vaslui, pentru ca un pod să… „intre în legalitate”. Pe surse: proprietarul terenului ar vrea o sumă record pentru cei 800 de metri pătrați – 10.000 de euro!

Ședința de ieri a Consiliul Județean (CJ) Vaslui trebuia să fie un meci de box din care social-democrații, în mod normal și așteptat pentru liberali, ar fi ieșit cu ochii umflați și probleme legale pe la toate încheieturile, mai ales că era repriza a doua, prima consumându-se pe aceeași temă, pe 10 decembrie anul trecut. În schimb, Dumitru Buzatu a dat un KO fără drept la remiză grupului partidelor de dreapta, intrând numai în cămașă în luptă politică.

În speță, este voba despre o parcelă de 800 de mp aflat în apropierea Drumului Județean 248, reabilitat recent prin PNDL, teren vital pentru autorități pentru amenajarea scurgerii apelor pluviale din zonă. Firma contractantă a construit un pod pe terenul respectiv având doar acordul verbal al proprietarului. În prealabil, acesta a discutat cu autoritățile județene și s-ar fi înțeles. După ce a fost gata lucrarea, omul s-a întors pe călcâie, spunând că 4.000 de euro pentru bucata de teren e prea puțin.

„La momentul executării acestor lucrări s-a discutat cu proprietarul și domnia sa a fost de acord sau, cel puțin, nu a încercat să stopeze aceste lucrări de consolidare. La vremea respectivă se punea problema finalizării proiectului prin PNDL, nu aveam de unde să știm că se va prelungi PNDL 1, iar consecința prevăzută de lege era restituirea întregii sume de care am beneficiat pentru reabilitarea drumului acela”, a explicat Dumitru Buzatu în cadrul ședinței.

Liberalii au fost de părere că nu este legal să cumperi pisica după ce ai rupt-o în două și ai transformat-o în pod: „Înțeleg că pe terenul acestui proprietar s-a intervenit deja, s-au făcut lucrări. Cu sau fără permisiunea lui? Păi nu ar fi fost mai potrivit să fi ridicat această problemă în momentul în care v-ați lovit de ea? Văd că s-a pătruns deja pe terenul proprietarului, iar astăzi ne invitați să stabilim o manieră de a achiziționa acest teren prin licitație, caiet de sarcini… Se pune problema în felul următor: s-a procedat în conformitate cu legea sau noi suntem chemați acum doar să acoperim cu hârtii?”, a întrebat consilierul liberal Gheorghe Veziteu.

De fapt, grupul partidelor de dreapta a fost prins la colț. Dumitru Buzatu, știind că nu va primi votul majorității, a fost pregătit să marșeze pe „interesul comunității” și pe ideea de sacrificiu financiar pentru ca binele cetățeanului să primeze la sfârșit. Și a dat lovitura de grație. I-auziți-o: „Nu putem muta drumul public și nu putem muta apa de acolo, decât evacuând-o pe o porțiune de drum care aparține cuiva. Eu am spus, dacă distinșii membri ai Consiliului Județean nu vor accepta o asemenea soluționare legală, voi face eu ceva ca cetățean responsabil: voi cumpăra la prețul pe care îl voi conveni pentru suprafața respectivă de teren și o voi dona Consiliului Județean, astfel încât să existe o soluție legală prin care să rezolvăm problema respectivă”, a spus Dumitru Buzatu.

După părerea noastră, consilierii PNL și USR-PLUS trebuiau să voteze acest proiect pentru a-și împărți victoria (falsă, este adevărat) în rezolvarea problemei. Dacă președintele Dumitru Buzatu se va înțelege personal cu proprietarul terenului și apoi va face donația, greșeala este reparată, și atunci poate arăta la rândul său cu degetul spre cei care s-au opus binelui public. Liberalii trebuiau să-și dea seama la ședința de ieri că atunci când nu poți câștiga singur o luptă, trebuie să încerci totuși să stai la masa cu învingătorii. Singura șansă pentru o victorie politică a partidelor de dreapta în această problemă este ca proprietarul să acționeze în judecată CJ. Și este posibil, pentru că persoana și-a anunțat intenția de a juca tare.

Pe surse: proprietarul ar dori o sumă record – 10.000 euro!

„Acum urmează să derulăm procedura, să vedem dacă proprietarul vine și ne oferă spre vânzare suprafața respectivă. Sau nu zice nimic și apoi ne acționează în judecată, ca să recupereze de la noi suma de bani pe care o dorește domnia sa. Noi am primit de la el o scrisoare prin care ne spune că nu este de acord cu oferta noastră, că este prea mică și că are până la o anumită dată o ofertă mai mare. Ca urmare, toate opțiunile sunt deschise”, a anunțat președintele Dumitru Buzatu în cadrul ședinței.

Pe surse am aflat că proprietarul ar fi pregătit să ceară chiar și 10.000 de euro pentru terenul în speță. Până la urmă este dreptul său, iar greșeala autorităților județene se plătește!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.