INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER CONSTATATE DE POLIȚIȘTII VASLUIENI

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

În data de 20 ianuarie a.c., ora 23:20, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Bârlad aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Republicii, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, care nu a acordat prioritate de trecere autospecialei de poliție, într-un sens giratoriu. Acesta era condus de un bărbat de 35 de ani, din Bârlad.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce vehicule. De asemenea, fiindcă bărbatul emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest. Acesta a refuzat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, unde a refuzat din nou să se supună prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

**

Joi, 21 ianuarie a.c., ora 12:00, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 243, în localitatea Tutova, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 48 de ani, din Tutova.

 Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice.

 În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

***

În data de 21 ianuarie a.c., ora 15:30, polițiștii Biroului Rutier Vaslui împreună cu polițiști din cadrul Poliției Locale Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Traian, din municipiul Vaslui, au depistat un autoturism înmatriculat în județul Vaslui oprit neregulamentar, în zona intersecției cu strada Republicii.

Procedând la legitimarea și identificarea șoferului, un bărbat de 24 de ani, din municipiul Vaslui, acesta a precizat că permisul său de conducere este emis de autoritățile italiene și se află în Italia, în vederea preschimbării. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.        

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

****

Joi, 21 ianuarie a.c., ora 20:20, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 248B, în localitatea Crețești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vrancea, condus de către un bărbat de 31 de ani, din Soveja, județul Vrancea.

 Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Huși, în vederea recoltării de probe biologice.

 În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii le recomandă participanților la trafic să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum.

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEȚEAN VASLUI

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.