REȚINUT PENTRU TENTATIVĂ LA TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

Un tânăr de 17 ani, din comuna Zorleni,  județul Vaslui, a fost reținut de către poliţiştii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, pentru săvârșirea unei tâlhării calificate sub forma tentativei.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad au probat activitatea infracțională a patru persoane din Popeni, comuna Zorleni, bănuite de comiterea unei tâlhării calificate (sub forma tentativei).

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că în noaptea de 13 spre 14  noiembrie  2020, ora 01:00, persoanele bănuite ar fi pătruns, prin efracție, în locuinței persoanei vătămate, o bătrână de 84 de ani, din Popeni, comuna Zorleni, au împiedicat-o să ceară ajutorul și i-au solicitat toți banii păstrați în locuință. Ca urmare a derulării activității infracționale, bătrâna nu a fost agresată fizic și nici bunuri nu au fost sustrase din locuință.

În cursul zilei de ieri, 5 ianuarie a.c., ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii au luat, față de tînărul de 17 ani, măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, acesta urmează a fi prezentat Judecătoriei Bârlad, cu propunerea emiterii unei măsuri preventive.

Ceilalți 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani, din comuna Zorleni, sunt arestați preventiv, din data de 17 decembrie 2020, într-o altă cauză penală.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbaților.     

Nr.   342  din  17  decembrie  2020

REȚINUȚI  PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

Patru tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani, din comuna Zorleni,  județul Vaslui, au fost reținuți de către poliţiştii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de tâlhărie calificată.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bâarlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au probat activitatea infracțională a patru persoane din județul Vaslui, bănuite de comiterea a trei infracțiuni de tâlhărie calificată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că în noaptea de 5 decembrie  a.c., în jurul orei 00:00, persoanele bănuite ar fi pătruns în locuinței persoanei vătămate, un bătrân de 89 de ani, din comuna Zorleni, județul Vaslui, și, prin exercitarea de violențe asupra acestuia, au sustras suma de 1600 de lei.

Totodată, din probatoriul adminstrat a rezultat și faptul că, în noaptea de 11 decembrie a.c., cei patru tineri, folosind același mod de operare, ar fi pătruns în locuințele altor doi bătrâni, de pe raza comunei Zorleni, județul Vaslui, de unde, prin exercitarea de violențe, ar fi sustras diferite sume de bani.

Prejudiciul în cauză este estimat la aproximativ 1800 de lei .

În data de 16 decembrie a.c., ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii au luat, față de cei patru tineri, măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea emiterii unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale.   

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEȚEAN VASLUI

   COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.