Primarul Vasile Pavăl, cu o mână pe paracetamol și cu cealaltă pe telefon

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, se simte așa cum se simte un om infectat cu Covid, adică rău, pentru că oricât de ușoară ar fi forma bolii și oricât de ”bine” te-ai simți, tot rău îți este. În schimb, Primăria Vaslui face rău de tot, fără cei doi viceprimari de dreapta Cătălin Mîndru (USR PLUS) și Lucian Braniște (PNL), suspendați din funcție de către judecătorii Tribunalului Vaslui, după ce „Alianța PSD-Covid” a contestat în contencios administrativ hotărârea lor de numire, pe motiv că cinci consilieri social-democrați, aflați în izolare, n-au putut vota.

În birourile goale ale primarului și viceprimarilor au mai intrat doar echipele de dezinfecție. Nici măcar Eugen Boț, șeful Finanțelor Publice, parașutat în ciudata funcție de „înlocuitor” al primarului, nevalidat de Consiliul Local și fără atribuții.

Situația din Vaslui seamănă cu crizele politice de pe continentul african și nu ne-am mira dacă am vedea niscavai militari legitimând lumea prin fața Primăriei Vaslui. Mergem prea departe? Nicidecum. Prea departe sunt hotărâți să meargă doar consilierii locali PSD, care vor cu orice preț să blocheze la nesfârșit alegerea viceprimarilor de drepta.

Pănă la urmă, dacă se va continua mult cu faze de puci comunist, vestea situația celor doi viceprimari va face înconjurul țării și va face din ei ditamai eroii, întorcându-se ca un bumerang drept în scăfârliile social-democraților.

Revenind la primarul Vasile Pavăl, surse din cadrul Primăriei Vaslui ne-au spus că acesta continuă să coordoneze activitatea de acasă, ieri dând telefoane la toți șefii de servicii și întrebându-i dacă se confruntă cu probleme. Amuzant e că la ultima conferință de presă, desfășurată săptămâna trecută, primarul a zis la un moment dat că speră ca Moș Crăciun să nu vină la copii și la toată lumea cu Covid. E totuși bine: măcar Vasile Pavăl nu e bolnav de putere, cum sunt cei din grupul consilierilor social-democrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.