Blândul Alexandru Mîță a zgâriat ca un urs putinist

Tocmai când credeam că trecem și noi, de Sărbători, pe publicat statistici, iată că ne delectăm din senin cu un „scandal uriaș în învățământul vasluian”, profesorul de franceză Alexandru Mîță fiind nevoit să-și dea demisia din Ministerul Educației, după ce o publicație centrală a scos la iveală niște interviuri ale sale antioccidentale în calitate de colaborator al publicației pro-ruse Sputnik.

„L-am întrebat: ”De ce nu mi-ai spus?”. Și mi-a zis că nu i s-a părut important, mi-a spus că a luptat pentru olimpiada de rusă și că de aceea a trebuit să facă o asociație și că totul a făcut din pasiune pentru limbile slave, că s-a luptat și pentru croată, și că își dorea foarte mult să organizeze olimpiada și că de aici a pornit. Este profesor cu gradație de merit, era coordonator pe proiecte la Inspectorat, profesor de franceză. Am vrut ca unul dintre consilierii mei să vină din zonă defavorizată, ca să mă ajute să mă îndrept spre aceste zone cu proiectele europene. Am dat și un Google să caut, dar nu apare nimic. Eu nu sunt de acord, sunt pro-europeană și pro-americană. Am fost europarlamentară, toate acțiunile mele sunt proeuropene, mi s-a propus să fac parte din boardul Camerei de Comerț Româno-Americane, filiala Iași, acum suntem în faza de acte. Din mai mi s-a propus acest lucru, înainte să vin la Minister.  Am fost în prima generație de europarlamentari, 2007-2009, nu aveam de unde să îmi imaginez că un inspector școlar… Imediat ce am aflat, i-am cerut demisia și pentru că nu e trecută în CV nicio acțiune de genul acesta și relația secretar de stat – consilier se bazează pe profesionalism și pe încredere”, a explicat pentru publicația „Edupedu”, Mihaela Popa, secretarul de stat care l-a și angajat cu mare tam-tam pe Alexandru Mîță.

Fiți pe pace, dacă nu apărea în presă, prefesorul de franceză de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” ar fi stat bine-mersi la minister, ani buni, cum mai stau încă vreo câțiva din Vaslui, în frunte cu o cucoană care a lucrat la Protecția Copilului, nevastă de polițist, care plimbă hârtii de vreo cinșpe ani prin ministerele din Capitală. O să facem cât de curând o listă cu vasluienii ”profesioniști” care au împânzit ministerele, singurul lor atu fiind făcutul cafelelor în provincie. 

Și, până la urmă, nu-i mare problemă asta cu ”love for soviets”. Mai toți de la  ”Mihail Kogălniceanu” sunt mai mult sau mai puțin pro Rusia și foarte mult PSD. Mai ales cei care conduc liceul. Problema nasoală era dacă Alexandru Mîță se dovedea a fi undercover al Statului Islamic, hăcuind cu maceta, la un moment dat, pe toți de prin Ministerul Educație. Nu-i plângeți de milă. Cu siguranță dacă aude de el senatoarea PSD Gabi Crețu îl primește la cabinetul ei de senatoare, să aibe grijă de „cei mulți”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.