Sancţiune contravenţională de 1.500 de lei pentru amplasarea afişajului electoral în alte locuri decât cele stabilite

De la ultima comunicare publică, au mai fost înregistrate 4 sesizări cu privire la fapte ce pot avea legătură cu procesul electoral. În fiecare dintre aceste situaţii, au fost demarate imediat verificări.

 Într-unul din aceste cazuri, verificările au fost finalizate şi s-a aplicat o sancţiune contravenţională în cuantum de 1.500 de lei, unui bărbat de 43 de ani din localitatea Hoceni, pentru amplasarea afişajului electoral în alte locuri decât cele stabilite.

În cazul unei alte sesizări formulate de un bărbat de 47 de ani din Brăila, cu privire la faptul că nu a fost lăsat să-şi exercite dreptul de vot la o secţie de votare de pe raza localităţii Mănăstirea, comuna Măluşteni, judeţul Vaslui, a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Într-o altă localitate din comuna Lipovăţ, judeţul Vaslui, polițiștii fac cercetări după ce au fost sesizați prin 112 că reprezentanții unui partid politic transportă alegători la secția de votare.

În restul cazurilor sunt continuate verificările.

Colegii noștri sunt în continuare la datorie pentru a se asigura că procesul de vot se vor desfășura, ca și până acum, în condiții de siguranță. După încheierea votului, efectivele M.A.I. vor rămâne în dispozitiv pentru a asigura protecția transportului către Birourile Electorale Județene a buletinelor de vot și a celorlalte materiale rezultate în urma votării.

Dorim să subliniem că, din punct de vedere al ordinii publice, pe parcursul votului, nu au fost înregistrate incidente majore, fapt pentru care dorim să mulțumim atât cetățenilor și competitorilor electorali, cât și colegilor noștri care au vegheat la respectarea legii.

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEȚEAN VASLUI

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.