„Am avut o surpriză de proporţii când am văzut cât de fragmentat a fost votul românilor în aceste alegeri”

Președintele PSD Vaslui, Dumitu Buzatu, a spus că votul vasluienilor a fost o surpriză pentru el, prin doversitatea preferințelor. Buzatu s-a considerat îndreptățit să considere că procentele obținute de PNL, doar puțin peste 20%, sun rezultatele guvernării defectuoase, ca și o sancțiune pentru președintele Iohannis, „vârful de lance al propagandei electorale a PNL și a USR”. Liderul PSD nu este convins că partidul său va reuși să facă o majoritate parlamentară cu ajutorul căreia să poată guverna.

„Eu am avut o surpriză de proporţii când am văzut cât de fragmentat a fost votul românilor în aceste alegeri şi nici astăzi nu pot să ştiu la ce se aşteaptă românii când votează USR. E un partid care nu are ideologie, nu are lideri de prestigiu, n-are niciun fel de program şi mai este asociat şi cu PLUS. Ne mai trebuie un partid „minus” şi avem o combinaţie perfectă”, a spus preşedintele PSD Vaslui Dumitru Buzatu.

În acest condiții, Buzatu s-a declarat incapabil să anticipeze dacă formațiunea politică din care face parte va putea constitui în jurul său o majoritate parlamentară cu ajutorul căreia să poată exercita actul guvernării: „„Nu ştiu dacă PSD va reuşi să facă o majoritate parlamentară, dar nici nu aş vrea să experimentăm, pentru că în mod normal ar trebui să se constituie o majoritate parlamentară prin fracţiunile de votanţi care s-au exprimat pentru PNL, USR, AUR şi alte formaţiuni şi atunci să vedem cum ar reuşi acestea să-şi armonizeze programele, pentru a ne lămuri”.

Dumitru Buzatu le-a mulţumit alegătorilor vasluieni care au votat PSD „în ciuda unei propagande uriaşe, a unei culpabilizări generale şi a unor zvonuri şi minciuni răspândite cu o consecvenţă nemaipomenită”.
PSD a obținut cel mai mare scor în judeţul Vaslui, înregistrând un rezultat de 38,28% la Senat şi 36,9% la Camera Deputaţilor, după cum arată datele provizorii publicate de Autoritatea Electorală Permanentă după numărarea voturilor din cele 542 de secţii de votare.

Pe de altă parte, scorul obținut de PNL, mult mai mic decât cel anticipat, l-au îndreptățit pe Buzatu sî considere că este un rezultat al guvernării, ca și al amestecului în aceasta a președintelui Iohannis, pe care liderul PSD Vaslui îl consideră, ca și electoratul, după părerea sa, drept „vârful de lance al propagandei electorale a PNL şi a USR”.

„Alegătorii au înţeles foarte bine mesajele preşedintelui Iohannis şi i-au răspuns în mod corespunzător. Populaţia a taxat felul în care Guvernul şi-a exercitat actul de conducere în toată perioada aceasta, inclusiv felul în care a gestionat criza sanitară, dar şi încetinirea activităţii economice, creşterea datoriei publice. Toate aspectele negative cumulate le-a sancţionat, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis şi poate că în primul rând pe preşedintele Klaus Iohannis, pe care l-a văzut ca vârful de lance al propagandei electorale a PNL şi a USR”, a menţionat Buzatu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.