Buzatu și-a activat „rezerva finaciară” pentru DGASPC Vaslui

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, spune că salariile pe luna decembrie ale asistenților maternali și ale funcționarilor Direcției de Asistență Socială și Protecție a Copilului Vaslui sunt asigurate.

Invitat la „Huși Live”, Dumitru Buzatu a spus că, în această toamnă, a solicitat de la Guvern 30 de milioane pentru acoperirea plății salariilor din sistemul de asistență socială, dar a primit numai 10 milioane de lei, drept pentru care a trebui să acopere din bugetul propriu sumele necesare lunilor noiembrie și decembrie.

„Am primit abia a treia parte, deci 10 milioane, din ce am cerut. Ori, în momentul acesta, dacă Consiliul Județean Vaslui nu ar fi avut o rezervă financiară pe care am previzionat-o încă de la adoptarea bugetului de anul trecut, ar fi trebuit să-i lăsăm pe oamenii aceștia fără salarii în luna decembrie. La nivelul județului sunt 1.800 de asisteți maternali care au în plasament copii din sistemul nostru de protecție a copilului. Sigur, poate nu sunt chiar elocvente, sau ni se par puține cele 1.800 de locuri de muncă, dar să ne gândim că aceștia au de crescut un copil, au o obligație față de acesta, față de statul român, deci și statul român are o obligație față de aceste persoane, de a le asigura măcar salariul la timp, pentru că nu putem vorbi aici de vreun salariu excepțional”, a precizat Dumitru Buzatu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.