Se lasă cu restructurări la Inspecția Muncii Vaslui

După ce i-a „prigonit” pe directori, spunându-le să se dea jos din mașinile luxoase și să facă controale cot la cot cu inspectorii din subordine, iată că ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a pus gând rău chiar întregii instituții de Inspecția Muncii.

Într-o postare pe internet, ministrul este de părere că Inspectoratele Teritoriale de Muncă trebuiesc desființate, sau, dacă nu desființate, neapărat restructurate cu oameni noi în pozițiile cheie. „Evaluarea mea – pe care tocmai am terminat-o – cu privire la Inspecția Muncii îmi arată că această instituție nu poate fi reformată prin decizii punctuale. Trebuie desființată și reînființată cu o altă organigramă și cu organizarea de concursuri pentru posturile cheie. Am încercat o serie de schimbări. Nu merge. Inspecția Muncii și-a votat, prin Parlament, o lege de funcționare. Tot acolo trebuie schimbată. Când se va putea. Mă uitam la cât sunt de indiferenți după ultima solicitare a Prim-Ministrului de a intensifica acțiunile de control pe Covid. Sunt, în schimb, experți în prezentare de statistici. Mi-am format ochiul în a depista tacticile administrației, una dintre ele fiind aceea de a te ‘împacheta’ prin prezentarea de statistici, situații. Pentru cine se lasă împachetat. Nu sunt interesată să leg prietenii în administrație. Nu susțin pe nimeni dacă nu face treabă; mă interesează să creez cadrul corect pentru cei care vor să facă ceva, să iasă din starea de confort și să muncească cu rezultate vizibile. E cam târziu pentru România să rateze și acest an fără să se facă treabă”, a spus Violeta Alexandru pe pagina sa de facebook.

Să vrea ministrul Muncii să reformeze instituția pentru ca liberalii să-și pună oamenii în pozițiile cheie? Cam greu, deoarece legislația este destul de rigidă în privința posturilor din cadrul instituțiilor care exercită controale de stat. Spre exemplu, nu-l poți „restructura” pe Gheorghe Chirvase, actualul șef de la Vaslui, pentru că legea spune că trebuie să-i dai un post similar, deoarece acesta l-a obținut prin concurs. Pe de altă parte, dacă desființezi posturi din cadrul instituției, nu poți reînființa altele cel puțin un an de zile. Deci, până la urmă, este posibil ca prin toate aceste tatonări, ministrul Muncii să dorească doar intensificarea activității ITM-urilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.