Tinerii vasluieni și „distanțarea socială”

Prefectura Vaslui și-a reînoit apăsat apelul la distanțare socială și purtarea măștii, după ce numărul cazurilor de infectați în județ a sărit aproape de 3.500. În fiecare dimineață însă, băncile din Parcul Tineretului sunt aduse aproape de tinerii care stau la taifas acolo. La liceu sunt obligați să poarte mască și să păstreze distanța, seara, însă, când se adună în parc, tinerii din municipiul Vaslui discută unii în fața altora, simțind nevoia să-și aducă băncile mai aproape. Naivi am fi să credem că aceste apropieri și discuții se fac cu măștile peste nas și gură.

După ce cazurile de infectare cu virusul care ne-a schimbat întreaga viață au ajuns aproape de cifra de 3.500,  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui întrunit în ședință extraordinară a dispus închiderea unităților alimentare care lucrează cu publicul de tipul restaurantelor și cafenelelor. Ulterior Prefectura a emis un alt comunicat de presă în care a reînoit apelul către populație pentru respectarea regulilor de distanțare socială și de purtare a măștii.

În fircare dimineață, însă, în Parcul Tineretului din preajma Centrului Civic al municipiului Vaslui poate fi întâlnită o asemenea imagine. Băncile de pe alei sunt aduse mai aproape unele de altele, semn evident al faptului că seara precedentă acolo tinerii vasluieni au stat la discuții. Pentru asta au simțit nevoia de a se apropia unii de alții, pentru că erau un întreg grup, și astfel au adus băncile mai aproape. Chiar una în fața celeilalte. Cu alte cuvinte au fost nesocotite toate regulile, și naivi am fi să credem, în aceste condiții, că acei tineri, în timpul timpului petrecut acolo, în discuții, au stat cu masca peste nas și gură.

În timpul zilei, la școală sau la liceu sunt obligați să poarte mască și să respecte distanțarea socială. Totul nu are însă niciun sens, de vreme ce seara nu mai respectă nicio regulă.

În același parc stă avertismentul Primăriei care pentru cei cu pricina este, evident, doar o piesă de decor stradal. „Stop virus! Responsabili împreună. Păstrează distanța minimă recomandată. Protejează-te!”, iar această distanță este indicată pe același panou: 1,5 metri. Nimeni nu poate crede că cei care și-au adus băncile una în fața celeilalte au făcut acest lucru cu intenția de a respecta apoi distanța recomandată, care, de altfel, nici nu există dimineața.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.