110 mii de puieți vor fi plantați în județ în această toamnă

Județul Vaslui face parte dintre județele fruntașe ale campaniei naționale de împădurire „O pădure cât o țară” derulată în această toamnă de către Romsilva. 110 mii de puieți vor fi plantați, cel mai mult în zonele de câmpie lipsite de păduri.

Romsilva va planta în județ 110 mii de puieți în această toamnă, în lunile octombrie și noiembrie, în cadrul unei campanii naționale în care 17 milioane de puieți urmează să reâmpădurească în special zonele de câmpie. Este vorba despre ediţia de toamnă a campaniei naţionale de împădurire „O pădure cât o ţară”, iar, alături de Vaslui, judeţele în care Romsilva va planta cei mai mulţi puieţi sunt Tulcea, Galaţi, Ialomiţa, Călăraşi, Dolj și Brăila.

„O pădure cât o ţară este mai mult decât o mare adunare de oameni care plantează. Campania are în spate de strategii silvice, prin care construim păduri puternice. Am anunţat, în prima etapă a campaniei, plantarea a peste 50 de milioane de puieţi. Cu toate că am avut perioadă de urgenţă în mijlocul campaniei, am reuşit să plantăm în primăvară 33 de milioane de puieţi. Ne apropiem de partea a doua a campaniei „O pădure cât o ţară” şi astfel, în octombrie – noiembrie vom planta peste 17 milioane de puieţi. Dacă în primăvară ne-am concentrat pe zonele de munte şi deal, în toamnă  campania va ajunge în zonele de câmpie, în mod special în judeţele deficitare în păduri“, a declarat ministrul Mediului Costel Alexe.

Judeţele în care Romsilva va planta cei mai mulţi puieţi sunt: Tulcea (peste jumătate de milion de puieţi), Galaţi (430.000), Ialomiţa (370.000), Călăraşi (200.000), Dolj (180.000), Brăila (150.000), Vaslui (110.000). Dintre aceştia, peste 1 milion de puieţi vor fi de stejar, peste 700.000 de plop, salcie (150.000), frasin, arţar şi alte specii. 

În cadrul ediţiei de primăvară a campaniei ”O pădure cât o ţară”, au fost plantate de la zero, la nivel naţional, 2.400 de păduri şi completate alte 7.000 de păduri tinere. Cele mai multe păduri plantate de la zero au fost în judeţele: Suceava, Maramureş şi Sibiu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.