Hai cu salariile! Hai cu banii cei mulți! Hai cu nivelul… de trai! Hai cu spa-ul! Hai că pute!…

Dezamăgitoare campanie electorală la Vaslui, unde în urmă cu patru ani, și apoi iar patru, se construiau „aeropoarte”, se aduceau elicoptere, dar mai ales și înainte de toate, față de toate aceste planuri mărețe, se putea spune, sau constata, „Putem!”. Cu referire la sloganul electoral, deloc …igienic, al fostului candidat, profesor doctor și prea multe altele și prea puțin altfel decât un demagog de școală veche, Dumitru V. Marin: „Împreună putem!”.

Nici măcar de un spa nu am auzit dinspre niciunul dintre candidați, și dacă nu acum, atunci când au posibilitatea vasluienii la puțină visare? În loc de toate aceste fantezii, avem numai candidați cu „soluții realiste”, care vorbesc în matematici și statistici, științe exacte, și iliesciana „sinergie a faptelor”, ca să nu-l uităm pe șeful pesediștilor, Dumitru Buzatu, și un pic de „Prin noi înșine!”, ca să nu-i uităm pe candidații liberalilor, Marius Arcăleanu, la Consiliul Județean, și Tudor Polak, la Primăria Vaslui.

Unde sunt autostrăzile de altădată?! Unde e Bârladul și Vasluiețul cele navigabile, de eram duși cu pluta?! Unde sunt vasluienii aduși acasă cu niște sute de euro explozive îndesate în buzunare doar pentru că erau vasluieni plecați de acasă, se înțelege?! Dar nici măcar un spa mic, nimic, în centru?! Nu! Am rămas cu „atragerea investitorilor”, și mai nesigură parcă, pentru că depinde de voința unor oameni care până acum nu au mai auzit despre Vaslui decât la evenimente cu totul speciale, vreun viol sau o beție.

Dar, apropo de astea, la alții se poate. La cei care râd cel mai mult de noi, vasluienii, că suntem bețivi, se pute …Pardon, nostalgiile… Se poate! Noi bem și ei se îmbată, cum ar veni, pentru că la București se visează cu ochii deschiși …și se trage mult mai mult pe nas. Dar asta e altă discuție, dacă nu cumva o fi tot asta…

La București, carevasăzică, se mai poartă încă campaniile copilărești, cu promisiuni de cele care te fac să uiți de rate și că luna asta chiar nu mai ai cu ce dracu să plătești leasingul. „Salariu de 1400 de euro pe lună! Surpriză totală pentru milioane de români. Cine va primi banii”, titrează presa națională. „Veste bună pentru milioanele de români care locuiesc și muncesc în București. Salariile lor vor ajunge la 1400 de euro pe lună. Cel puțin, așa a promis unul dintre cei mai importanți candidați la primărie”, mai scriu ziariștii bucureșteni, care au văzut și auzit mult mai multe decât ăi vasluieni.

Dar vine și argumentația catindatului, pentru că se există, și se poate:

„Cred că Primarul General este responsabil de bunăstarea economică a oamenilor din comunitatea sa și, ca să fac o propunere explicită, în proiectul nostru, în urma unui mandat de 4 ani, salariile bucureștenilor vor ajunge la 1400 de euro pe lună, salariul net. Asta înseamnă 6800 de lei pe lună salariul net, salariul mediu al bucureștenilor”, a declarat Nicușor Dan, candidatul „dreptei” (fără PMP), într-o conferință de presă. Pentru ca apoi să fie și mai „precis”: „Vorbim de o creștere cu 60%, față de valoarea salariului din acest moment. O să arătăm cum putem să ajungem acolo”.

Dacă vă gândiți imediat la voi, ca vasluieni, aflați că nu veți „pupa” o creștere de 60% și asta pentru că sunteți …țărani. Da, tot Nicușor Dan vorbește despre „județele care cuprind și o populație rurală și în care veniturile nu au cum să crească într-atât de spectaculos”.

Iar dacă vă gândiți la promisiunea de mai sus a catindatului, care spunea că va arăta cum se va ajunge la asemenea creșteri spectaculoase, iaca și răspunsul: „Cum putem să ajungem la acest ritm de creștere? Sunt niște măsuri pe care le-am testat în mai multe întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri”. Uite așa…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.