Primăria Vaslui pregătește o afacere ”poloneză” cu iz mioritic: beneficiarul SC Booster Development Warsaw și Fuhshop Park Vaslui împart același sediu în București

Consilierii locali sunt chemați, astăzi, în ședință ordinară să-și dea acordul cu privire la planul urbanistic zonal care va schimba aspectul orașului în partea sa estică. Este vorba despre un PUZ care va reconfigura peste 3 hectare de teren în zona Kaufland. Interesant va fi dacă consilierii locali vor iniția discuții pe baza acestui proiect de hotărâre, unde chiar de la prima vedere există semne de întrebare. Ascunde municipalitatea ceva?

Nu este o noutate că Primăria Vaslui a pus ochii demult pe niște terenuri de lângă Kaufland (zona strazilor Decebal cu Burebista), pe care ar vrea să le cumpere sau, în cel mai rău caz, să le ia in concesiune de la proprietari. Pe acel loc, municipalitate ar dori construcția de spații comerciale și depozite. Partenerul municipalității, inițiatorul și executorul lucrărilor este firma SC Booster Development Warsaw SRL. Deși nu s-a suflat prea multe despre acest proiect, inițiativa a fost făcută publică undeva la sfârșitul lunii aprilie, iar în luna mai a acestui an Primăria Vaslui iniția chiar o dezbatere publică cu cetățenii. Proiectul de hotărâre este un nou plan urbanistic zonal supus aprobării Consiliului Local Vaslui, fiind un prim pas spre schimbarea destinației din zonă de locuit (pentru că terenul aparține câtorva persoane) în zonă pentru spații comerciale, depozitare și servicii. Probabil că municipalitatea deja a inițiat discuții cu proprietarii terenurilor și s-a convenit asupra prețului și ar fi foarte interesant pentru toată lumea dacă consilierii locali vor întreba la ce sumă s-a ajuns. Dacă nu, vom întreba noi. Mult mai interesant și cu multe semne de întrebare este firma cu trimitere spre Polonia – SC Booster Development Warsawa SRL, care este inițiatorul PUZ-ului și cel care va duce la bun sfârșit lucrările. Compania are sediul în București, sector 3, B-dul Corneliu Coposu, nr.6-8. Culmea, în  aceeași locație are sediul și firma SC Fuhshop Park SRL Vaslui. Probabil este o altă firmă înregistrata în legătură cu administrarea viitoarelor spații. Probabil. Chiar și așa, nu vi se pare că se pune carul înaintea boilor în tot acest proiect și că totul este cam învăluit în ceață?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.