Liceul cu Program Sportiv Vaslui, locul 69 în topul celor mai bune academii de fotbal din România

Liceul cu Program Sportiv Vaslui se află pe locul 69 într-un top al celor mai bune academii de copii și juniori din România, se arată într-o clasificare a Federației Române Fotbal, care a luat în calcul toate cele 124 de cluburi înscrise în competițiile naționale de juniori organizate în 2023.

Grație punctajului obținut, 41,29 puncte, Liceul cu Program Sportiv Vaslui va avea posibilitatea să înscrie în sezonul 2024-2025 echipe în campionatele naționale de elită la categoriile U16, U15, U14 și U13.

Ierarhia celor mai bune academii de copii și juniori din România este condusă de Farul Constanța, urmată de FK Miercurea Ciuc și Universitatea Cluj.

Ediția 2023 a proiectului clasificării academiilor de copii și juniori, cea de-a cincea, adună un total de 124 cluburi participante în competițiile de juniori ale Federației Române de Fotbal (FRF), cu 9 mai multe față de anul precedent.

SC FC FCSB SA, ACS Sepsi, OSK Sfântu Gheorghe, ACS Sport Team, ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj, U Craiova 1948 Club Sportiv SA, CSA Steaua, FC CFR 1907 Cluj SA sunt celelalte echipe care se află între primele 10 academii de fotbal din țară. Din Moldova ACSM Politehnica Iași se află pe locul 15, iar ACS FC Bacău pe locul 16, în vreme ce AFC Botoșani ocupă locul 20.

„Procedura de evaluare acoperă 7 domenii fundamentale pentru performanța în fotbalul juvenil, fiecare cu mai multe categorii.

Fiecare categorie este evaluată pe o scară de la 1 la 4 puncte. În același timp, fiecare categorie are o pondere diferită la evaluarea totală. Scorul final depinde de evaluarea tuturor categoriilor din 7 domenii, calculul final ținând cont atât de ponderea fiecărei categorii, cât și a domeniului general în scorul total. Iată cele 7 domenii și ponderea lor la total (100%), fiecare academie putând obține maximum 100 de puncte: Strategie și filosofie – 10,5 %, Echipe și jucători – 12,7%, Staff tehnic – 19,5%, Staff suport – 7,1%, Antranament și meciuri – 9,2%, Infrastructură și facilități – 20,5%, Rezultate – 20,5%”, explică FRF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.