Semnal de alarmă tras de deputatul USR Mihai Botez: „România Educată a lui Iohannis este o mare minciună!”

Suntem în plină desfășurare a Bacalaureatului 2024 – sesiunea de vară, azi desfășurându-se ultima probă, cea la alegere în funcție de profil și specializare. Încă de la debut, s-a putut observa că numărul absolvenților care s-au înscris să dea Bac-ul este cu circa 500 mai mic decât a celor care acum 4 ani au debutat în clasa a IX-a, doar în județul Vaslui. Acest fenomen a fost semnalat și de deputatul USR Mihai Botez, care, recent, pe pagina sa de socializare, a postat urmâtorul comunicat:

„Fenomenul abandonului școlar își arată adevărata dimensiune ori de câte ori, în fața unui examen național, situația statistică nu mai poate fi ascunsă.

Conform analizelor din datele publice efectuate de specialiști în educație peste 60.000 de elevi care au început în urmă cu 12 ani clasa I nu s-au înscris în acest an la bacalaureat. Dintre aceștia, peste 50.000 nu se regăsesc în statistici din clasa a IX-a până în clasa a XII-a. Este vorba de echivalentul populației unui oraș precum Bârladul.

Educația a avut 16 miniștri în acești 12 ani. Printre ei, celebrii Ecaterina Andronescu, Liviu Pop sau Monica Anisie.

Nici acum, nimeni din Ministerul Educației nu-și asumă și nu explică ce se întâmplă cu acești elevi, de ce s-au pierdut, unde îi regăsim, cine este responsabil pentru ei și pentru traiectoria lor educațională într-un sistem de învățământ în care cele 12 clase sunt obligatorii prin lege.

România Educată a lui Iohannis este o mare minciună!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.