Performanțe ale atletismului vasluian: Mirela Lavric, campioană națională la 800 de metri; Ovidiu Mogoș, convocat la Campionatele Balcanice

Atleta vasluiană Mirela Lavric a devenit campioană națională în proba de 800 de metri. Din păcate, ea nu a îndeplinit baremul pentru calificarea la Jocurile Olimpice Paris 2024. În schimb, aruncătorul de ciocan Ovidiu Mogoș, component al CS Viitorul Vaslui, a fost convocat pentru participarea la Campionatele Balcanice de Juniori U18.

Mirela Lavric a câștigat detașat finala la 800 de metri a Campionatului Național de atletism care are loc la Cluj. Din păcate pentru multipla medaliată vasluiană, ea nu a îndeplinit baremul pentru Jocurile Olimpice în proba feminină de 800 m, care este de 1.59.30. Termenul limită pentru a atinge acest barem a fost 30 iunie, iar pentru Mirela Lavric finala Campionatului Național de atletism de la Cluj a reprezentat o ultimă șansă de a atinge acest barem. Mirela Lavric a obținut cel mai bun timp al sezonului, 2.02:27, la 800 m în cadrul Campionatului Balcanic de atletism, de la Izmir, Turcia.

Deși a ratat prezența la Olimpiadă, Mirela Lavric rămâne o atletă de prim rang pentru sportul românesc, fiind printre cele mai valoroase alergătoare române la acest moment, câștigând mai multe concursuri naționale și internaționale în acest an.

Federația Națională de Atletism a anunțat totuși și unele vești bune pentru atletismul vasluian: aruncătorul de ciocan Ovidiu Mogoș, component al CS Viitorul Vaslui, a fost convocat pentru participarea la Campionatele Balcanice de Juniori U18, care se vor desfășura de pe 6 aprilie la Maribor – Slovenia. Cu o performanță de 66,84 metri la aruncarea ciocanului înregistrată în acest an, tânărul Mogoș se situează pe locul 6 în Topul Balcanic, la această disciplină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.