Raisa Enachi anunță interzicerea reclamelor la țigări electronice și vape-uri

Deputata de Vaslui Raisa Enachi a anunțat, marți, printr-o postare pe Facebook, adoptarea unei legi importante pentru sănătatea românilor în Camera Deputaților: publicitatea la țigări electronice, Vape-uri și pliculețe cu nicotină a fost interzisă.

Noua lege modifică Legea nr. 148/2000 privind publicitatea și art. 29 din Legea audiovizualului nr. 504/2002 și prevede interzicerea publicității explicite pentru produsele din tutun, inclusiv țigaretele electronice și produsele destinate inhalării fără ardere. Aceste restricții se aplică în cadrul programelor de radiodifuziune și televiziune, precum și pe biletele de călătorie pentru transportul public.

Mesajul deputatului Raisa Enachi:

„Reclama la țigări electronice, interzisă!
Marți, în Camera Deputaților s-a adoptat un proiect de lege important: publicitatea la țigarete electronice, Vape-uri și pliculețele cu nicotină este acum interzisă!
Actul normativ modifică Legea nr. 148/2000 privind publicitatea şi a art. 29 din Legea audiovizualului nr. 504/2002.
„Se interzice publicitatea explicită pentru produsele din tutun, ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape, produsele destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului şi a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum şi pentru pliculeţele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri) difuzată în cadrul programelor de radiodifuziune şi televiziune, pe biletele de călătorie pentru transportul public”.

Cu 269 voturi pentru, această măsură protejează sănătatea copiilor noștri. Publicitatea la aceste produse nu va mai fi permisă la televiziune, radio și în apropierea școlilor.
Siguranța și sănătatea sunt prioritare!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.