Vlad Mocanu, vicecampion european la minifotbal cu echipa României

Naționala de minifotbal a României, cu vasluianul Vlad Mocanu în lot, a pierdut, sâmbătă seară, la loviturile de departajare, finala Campionatului European, la Sarajevo, în Bosnia-Herțegovina. După 1-1 în timpul regulamentar, s-a ajuns la penalti, unde „tricolorii” au fost învinși cu 10-9 de Serbia. Mocanu a marcat al cincilea gol pentru echipa națională, însă, la 10-9, Șîplăcan a trimis pe lângă bară, fiind singurul jucător care n-a nimerit poarta.

De șase ori campioană continentală, echipa națională a României la minifotbal nu mai obținuse o medalie la Euro din 2015. Între timp, „tricolorii” mai disputaseră două finale, pierdute cu Cehia (2018) și Azerbaidjan (2022).

Sâmbătă seară, echipa care l-a avut în lot și pe teren pe vasluianul Vald Mocanu, e pierdut finala Campionatului European, care s-a desfășurat la Sarajevo, în Bosnia-Herțegovina, la loviturile de departajare, după ce timpul regulamentar se încheiase cu 1-1.

România căștigase grupa din care a făcut parte duă 9-0 cu Turcia, 5-2  cu Polonia și 0-0 cu Ungaria. În sferturi, „tricolorii” au învins Georgia cu 3-0, iar în semifinale au trecut de vicecampioana mondială Kazahstan la loviturile de departajare, după 1-1 la finalul timpului regulamentar.

Lotul României pentru Europeanul de minifotbal a fost alcătuit din Dragoș Nițu (Sam Vig CCM Bistrița), Ionuț Neacșa (Nova Vita Tg. Mureș) – portari; Mircea Popa (Extratereștrii Bistrița), Marius Balogh (Grand Hill&Ony Oradea), Gabriel Dumitrașcu (Chedra Tax Ploiești), Raul Dumitrovici (Sam Vig CCM Bistrița), Vlad Mocanu (Inter Traian Vaslui), Vasile Pop (Sam Vig CCM Bistrița), Alexandru Nechita (Luxury & Maria și Ion București), Viorel Șaim (Nova Vita Tg. Mureș), Iulian Șîplăcan (Nova Vita Tg. Mureș), Andrei Șumălan (Bad Boys Oradea), Andrei Balea (Nova Vita Tg. Mureș), Mircea Ungur (Nova Vita Tg. Mureș) și Cătălin Tineiu (Juventus Sibiu).

Selecționerul naționalei României este Virgil Bejenaru, din staff-ul său mai făcând parte Dan Ștefan Cojocaru (manager general), Emil Cotenescu (doctor), Mircea Trifan (staff medical), Alin Pașcan (maseur) și Ovidiu Gorcea (analist video).

Fotbalistul lui Inter Traian Vaslui și CSM Vaslui a înscris chiar la debutul României la Campionatul European, în victoria cu Turcia, scor 9-0. Vlad Mocanu a marcat și în meciul cu Georgia, ducând România în sferturi.

„Le mulțumesc suporterilor că sunt alături de noi și ne susțin. M-au luat fiorii când am văzut câți susținători avem la EURO. S-a simțit suportul lor în jocul nostru. Îi așteptăm în continuare alăturid e noi, fiindcă ne dorim să ajungem cât mai sus, chiar să câștigăm trofeul”, a spus Vlăduț Mocanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.