Cuprinsă de febra alegerilor, municipalitatea vasluiană a uitat să mai guverneze orașul

Se apropie alegerile locale, iar de o bună bucată de vreme, pe mapa conducerii municipalității vasluiene stau manifestările artistice și băile de mulțime, aducătoare de voturi. Din câte se pare, nu sunt probleme care ar trebui aduse în discuția consilierilor municipali, câtă vreme nu a fost anunțată nici o ședință ordinară a Consiliului local al municipiului Vaslui, pentru luna mai. În ultimul moment, a fost anunțată o ședință extraordinară a CL Vaslui, cu un singur punct pe ordinea de zi, referitor la un eveniment ce va avea loc la sfârșitul lunii iunie: găzduirea, de Vaslui, a Trofeului Carpați la handbal masculin – juniori.

Ultima ședință ordinară, lunară, la care au fost convocați consilierii municipali a fost pe 25 aprilie 2024, iar în luna mai, se pare, nu va mai fi o ședință ordinară, ci doar una extraordinară, care va avea un singur punct pe ordinea de zi: Proiectul de hotărâre privind aprobarea normativului de cheltuieli aferente pregătirii, organizării și găzduirii Turneului Internațional de handbal Masculin – Tineret „Trofeul Carpați” – ediția 2024, acțiune de protocol cu caracter deosebit care va avea loc în perioada 26 – 30 iunie 2024.

Reamintim că, luna trecută, Federația Română de Handbal (FRH) a transmis Primăriei municipiului Vaslui o solicitare de colaborare în organizarea, în perioada 26 – 30 iunie 2024, a stagiului de pregătire centralizat a lotului României de tineret și a Turneului internațional de handbal masculin – tineret „Trofeul Carpați” 2024. Pentru buna organizare a evenimentului, FRH a cerut și sprijn financiar Primăriei municipiului Vaslui, a cărei conducere, după ce a agreat propunerea federației, a fost de acord cu alocarea sumei cerute, de 173.000 de lei, de la bugetul local.

Drept locație pentru desfășurarea Turneului internațional de handbal masculin – tineret „Trofeul Carpați” și, totodată, a stagiului de pregătire centralizat a lotului României de tineret, FRH a ales municipiul Vaslui, poate și pentru că aici handbalul se bucură de mare apreciere, dovadă fiind sala plină de la fiecare meci al echipei locale. Propunerea onorează municipiul Vaslui, cu atât mai mult cu cât „Trofeul Carpați” la tineret este turneul cu cel mai mare impact pe care echipa națională îl va susține în zona de est a României în acest an, fiind transmis în direct de televiziunea Pro Arena.

Pentru organizarea în bune condiții a acestui eveniment sportiv, după ce, luna trecută, a obținut din partea consilierilor locali alocarea de la bugetul local a sumei cerute, cei 173.000 lei, acum, municipalitatea vasluiană i-a convocat pe consileri într-o ședință extraordinară pentru ca aceștia să aprobe normativul de cheltuieli aferente pregătirii. Este vorba de banii destinați plății cazării, transportului, mesei, serviciilor medicale și de ambulanță ori alte servicii, inclusiv cupe sau medalii, destinate sportivilor participanți, dar și chiriei sălii, promovării ori transmiterii în direct a evenimentului.

Din câte se pare, respectivul turneu este singura problemă care merită atenția consilierilor municipali, în rest, totul merge strună în Vaslui câtă vreme în luna mai, lună pre-electorală, nu a fost nevoie de convocarea Consiliului Local…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.