Polițiștii vasluieni, la datorie în mininivacanța de 1 Mai – Paște

În perioada 30 aprilie – 6 mai, cei peste 1.120 de poliţişti din județul Vaslui au fost prezenți la datorie pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea producerii unor evenimente negative.

În perioada 30 aprilie – 6 mai 2024, peste 1.120 de polițiști vasluieni au fost la datorie, pentru ca minivacanța ocazionată de Ziua Internațională a Muncii și Sărbătoarea Învierii Domnului (Sfintele Paşti) să se desfășoare în condiții de siguranță. Peste 160 de poliţişti au acţionat, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și cu celelalte instituţii ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice. Alți polițiști, în echipe mixte cu jandarmi și polițiști locali, au desfășurat activități preventive în zona adiacentă lăcaşelor de cult, dar şi în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun, terase ori zone de agrement. În fiecare zi, peste 30 de polițiști rutieri au fost prezenți pe principalele drumuri publice din județ, cu 10 aparate radar, inclusiv cu dispozitivele TrueCam și aparate DrugTest, pentru prevenirea evenimentelor grave și fluidizarea traficului rutier.

Rezultatele acestor desfășurări de forțe având drept principal obiectiv asigurarea ordinii şi liniştii publice și prevenirea oricăror incidente care ar fi putut strica bucuria zilelor libere şi farmecul Paștelui, au fost prezentate de Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean, într-un comunicat:

„Pe parcursul celor 7 zile, polițiștii au fost sesizați de 884 de ori, prin apeluri 112, și au intervenit de peste 420 de ori, fiind prinși în flagrant delict 18 autori de infracțiuni.

În perioada de referință, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au organizat peste 40 de acțiuni punctuale de prevenire și de asigurare a măsurilor de ordine și siguranță publică pe raza județului Vaslui, în contextul minivacanței, în urma cărora au aplicat 1.065 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 773.521 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pe căile de acces spre lăcașurile de cult și zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație spre și dinspre destinații turistice.

Totodată, pentru abaterile constatate la regimul rutier au fost reținute 120 de permise de conducere și retrase 59 de certificate de înmatriculare”, se arată în comunicatul IPJ Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.