Pesediștii vasluieni nu au voie să sărbătorească public noile „combinații”

Șpaga de 1,25 milioane lei, sumă găsită de procurorii DNA în portbagajul fostului președinte, în cel mai sărac județ al țării, a produs și „rețineri” de alt fel, „morale”, printre pesediștii vasluieni. Venit la sfârșit de săptămână la Vaslui, printre timp sau în timpul liber, președintele interimar al „noului” PSD Vaslui, Dragoș Benea, le-a interzis parangheliile publice, precum cea de la Huși, dar mai ales de la Cluj, căreia i s-a dus vestea în întreaga țară.

Ajuns la sfârșit de săptămână pe la Vaslui, pentru a vedea cum mai merg lucrurile în filiala în curs de rebranduire pe care o conduce printre timp sau în timpul liber, președintele interimar al Organizației Județene PSD Vaslui, Dragoș Benea, le-a dat dispoziție pesediștilor locului să aibă mare grijă ca nu care cumva să fie prinși benchetuind. Nu că nu ar avea motive, pentru că tocmai reîncepe reîmpărțirea funcțiilor pentru următoarele alegeri, dar să nu se vadă. „Dispozițiunea” vine nu numai după ce marele public a văzut cea mai mare șpagă în cel mai sărac județ, în portbagajul fostului președinte Dumitru Buzatu, după mai multe petreceri pesediste pe la Șuletea și Huși, dar și după ce aceluiași public i s-a prezentat cum, în vreme de „austeritate”, o filială locală PSD, 400 de membri din Gheorgheni, Cluj-Napoca, a sărbătorit debutul neoficial al campaniei electorale la un hotel de 5 stele, cu cele mai fine băuturi și mâncăruri precum ruladă de curcan cu smochine, balotină de mușchiuleț de porc în mantie de nucă, ruladă de cașcaval cu ardei și tapenade de măsline verzi, vol-au-vent cu salată de pui și mentă, tartină cu pește afumate, hrean și mărar, piept de pui cu sos vânătoresc, stroganoff vită, butterfish alla mediterranea, ravioli cu ricotta și spanac în roată de parmezan, adică ce n-a atins papila gustativă a vasluianului de rând vreodată. Prin urmare, pesedistul vasluian nu v-a „pupa” astfel de „manifestări politice” nici de Sfântul Dumitru, deși asta se cam înțelegea, dar nici de Lăsata Secului. Președintele de weekend al organzației socialiste vasluiene a fost chiar foarte clat și explicit: „Eu am avut o singură solicitare şi rugăminte la membrii organizaţiei: pentru o perioadă de timp să se suspende toate socializările informale cauzate de sărbători religioase, de Sfântul Dumitru, Lăsata Secului. Eu înţeleg rostul şi menirea lor, dar atunci când ele produc şi efecte pozitive. Deocamdată, sunt doar sursă de zvonuri, de ştiri pe surse, care nu fac bine imaginii organizaţiei PSD Vaslui, care nu traversează cea mai fastă perioadă din istoria sa”. Adică, incontestabil efectul pozitiv al unui butterfish alla mediterranea, dar mai prin vară, după alegeri.

Pentru că nou lider al PSD Vaslui vrea să înfrunte noile competiții electorale într-un stil mai local, oriental, cu șaorma cu de toate, motiv pentru care l-a numit în fruntea echipei de campanie pentru alegerile europarlamentare de anul viitor pe deputatul Adrian Solomon, iar în echipa de campanie pe actualul secretar al partidului, Ciprian Trifan, vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui după arestarea lui Dumitru Buzatu, Alexandru Barbu, consilier local şi consilier personal la cabinetul lui Dumitru Buzatu, care se va ocupa de comunicare, subprefectul judeţului, Mircea Gologan, care va răspunde de problemele de natură juridică după ce a decis, într-un final, că este social-democrat, şi Remus Mustăţea, responsabil cu chestiunile IT.

Benea a precizat că PSD nu şi-a desemnat candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, spunând că acesta va fi selectat după greutatea sa politică, urmând să fie realizate niște sondaje de opinie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.