„Bugetarea participativă” așteaptă proiectele vasluienilor

„Implică-te în dezvoltarea orașului tău!”. Este îndemnul adresat vasluienilor pe pagina de internet a Primăriei Vaslui, care acum are o secțiunea aparte: „Bugetare participativă”. Platforma a fost lansată și municipalitate așteaptă ca cetățenii să depună proiecte. Consilierii locali ai USR, cei care au promovat acest proiect, în îndeamnă pe vasluieni să vină cu idei. Proiectele benefice pentru comunitate depuse de vasluieni pot primi finanțare de până la 200.000 de lei.

„Proiectul de bugetare participativă implementat de către Primăria Vaslui la propunerea consilierilor USR ne permite să aducem propriile schimbări cartierului în care locuim, să creştem gradul de siguranţă şi confort prin idei simple care se pot materializa în proiecte benefice pentru comunitate”, transmit reprezentanții organizației locale a USR Vaslui, odată cu lansarea platformei pe care vasluienii pot depune proiecte. „De la alei, trotuare, locuri de parcare, locuri de joacă sau sport şi până la proiecte de digitalizare, toate pot primi finanțare de 200.000 lei de la Primăria municipiului Vaslui”, spun cei de la USR, care au promovat acest proiect, precizând că platforma unde se pot depune proiectele este accesibilă publicului larg până pe data de 7 decembrie accesând următorul link:

https://bugetareparticipativa.primariavaslui.ro/BugetareParticipativa/Home

Pentru a arăta cât de importantă este implicarea vasluienilor, cei de la USR Vaslui, menționează că există zeci de proiecte în România, multe dintre ele administrații USR, care au fost deja implementate cu succes. „Fiecare proiect va fi suspus votului vasluienilor, astfel încât proiectele câștigătoare să reflecte cât mai bine dorințele cetățenilor!”, arată cei din organizația locală USR.

„Proiectul privind bugetarea participativă este unul dintre primelele depuse de consileiril USR. Este instrumentul care permite vasluienilor, persoane fizice, juridice sau organizații nongumernamentale să depună proiecte. Cetățenii implicați și activi – și avem suficienți astfel de cetățeni -, identifică anumite probleme și propun soluții, proiecte pentru rezolvarea acestora, care să se așeze în limitele a 200 de mii de lei, și le depun la Primăria municipiului Vaslui, unde sunt evaluate de către o comisie”, explica, în luna august a acestui an, viceprimarul Cătălin Mândru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.