Cine a făcut România? Răspunde astăzi, la Vaslui, Cristian Ghinea

Vicepreședintele USR Cristian Ghinea își lansează astăzi la Vaslui cartea „Cine a făcut România: Răscrucile noastre”. Evenimentul va avea loc la Centrul de Afaceri din Vaslui, începând cu ora 11:00. „Astăzi vorbim tot despre libertăți, despre digitalizare, despre debirocratizare, despre egalitate în drepturi și în fața legii”, spune Mihai Botez, președintele USR Vaslui.

Cristian Ghinea, fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor europene, politolog și publicist, vicepreședinte al USR, își lansează astăzi la Vaslui cartea „Cine a făcut România: Răscrucile noastre”. Evenimentul, care este și o întâlnire și un dialog cu vasluienii, va avea loc începând cu ora 11:00 la Centru de Afaceri din municipiul Vaslui, discuțiile fiind moderate de președintele USR Vaslui Mihai Botez, Cristian Ghinea intrând în dialog cu Romeo Crețu, scriitor din județul Vaslui.

„Cristian Ghinea își lansează cartea „Cine a făcut România: Răscrucile noastre” la Vaslui! Lansarea va avea loc la Centrul de Afaceri situat în municipiul Vaslui, începând cu ora 11:00. „Cine a făcut România: Răscrucile noastre” vorbește într-un mod captivant despre modernizarea României care început cu revoluția pașoptistă care a adus în prim plan principiile liberale ale unei societăți în care toți cetățenii sunt egali și liberi să-și atingă potențialul. Idealul pașoptiștilor pentru o țară că afară a fost societatea franceză unde principiile au dus la o dezvoltare accelerată a țării. Astăzi vorbim tot despre libertăți, despre digitalizare, despre debirocratizare, despre egalitate în drepturi și în fața legii”, spune deputatul Mihai Botez, președintele USR Vaslui, care transmite că toți vasluienii sunt bineveniți.

„Cartea prietenului și colegului meu Cristian Ghinea, „Cine a făcut România: Răscrucile noastre”, este pentru mine o bucurie și o mândrie. Cartea lui Cristian vine și explică că niște oameni cu o agendă liberală și cu mintea deschisă în anumite momente critice ale istoriei noastre au reușit să împingă mai departe această țară. E explicat foarte pe înțelesul tuturor că din trecutul nostru ca țară avem cel puțin o învățătură, foarte actuală și în zilele noastre: să nu mai stăm deoparte, să facem tot ce ține de noi mai bine pentru a transforma România într-o țară modernă pe care ne-o dorim. Se poate. Susțin și eu că ar trebui introdusă cartea lui Cristian în lecturile obligatorii de la școală. Sunt exemple concrete și bune pentru istoria noastră și pentru spulberat acele mituri adânc înrădăcinate dar false despre acel „înainte era mai bine”. Nu, nu era. Și cartea asta o confirmă cu preamăsură”, a spus fostul președinte al USR Dan Barna.

„Securiști versus Români. Războiul ăsta nu a încetat la Revoluție, când securiștii au ucis cu sânge rece zeci, sute de oameni, nu pentru a-l apăra în primul rând pe Ceaușescu ci pentru a-și apăra privilegiile. Securiștii au continuat să paraziteze societatea românească, o știm cu toții. Îi vedem și astăzi cum își apără privilegiile de speciali. Dar securiștii au trecut la ofensivă. Vor să rescrie istoria, să fie prezentați ca eroi ai României, nu ca torționari ai românilor. Nu trebuie să uităm și copiii noștri trebuie să afle adevărul. Ce am de gând să fac, am povestit la Ploiești, la lansarea cărții „Cine a făcut România. Răscrucile noastre””, a transmis, pe pagina sa de socializare, autorul cărții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.