Finanțare de peste 4 milioane de pentru digitalizarea bibliotecilor din județ

A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „BiblioHub Vaslui”. Lider de proiect este Consiliul Județean Vaslui, având partenere 29 de biblioteci din județ.

Valoarea proiectului este de peste 4 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Prin acest proiect, trei biblioteci din județ vor deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale, Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, Biblioteca Municipală „Mihai Ralea” Huși și Biblioteca Comunală Fălciu.

Proiectul presupune renovarea și dotarea corespunzătoare a celor trei biblioteci. De asemenea, alte 26 de biblioteci din județ vor fi dotate cu echipamente informatice de ultimă generație și se va asigura infrastructura necesară pentru instruirea a 2.500 de persoane care provin din medii defavorizate, în vederea obținerii unor competențe de bază în ceea ce privește operarea calculatorului.

„Hub-ul de dezvoltare a competențelor digitale va oferi cetățenilor posibilitatea de a crea materiale intelectuale și fizice utilizând resurse, precum computere, imprimante, instrumente de captare și editare audio și video. Aceste hub-uri vor fi completate cu instruirea bibliotecarilor, pentru a se asigura că spațiul și facilitățile lor sunt utilizate de către cetățeni într-un mod corect și pentru a-i implica pe aceștia în utilizarea tehnologiilor pentru a crea, a explora și a experimenta”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Implementarea proiectului începe odată cu semnarea contractului și se va finaliza cel târziu la data de 30 iunie 2026.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.