Direcția Agricolă: Susţinerea producţiei de legume în spaţii protejate

Având în vedere suplimentarea limitelor bugetare necesare pentru plata corespunzătoare schemei de ajutor de minimis pentru susţinerea producţiei de tomate în spaţii protejate, menţionăm faptul că în data de 29 septembrie, respectiv 2 octombrie 2023, Direcția pentru Agricultură Județeană Vaslui a efectuat plăţi către 85 de solicitanţi eligibili, beneficiari ai programului de susținere a producției de tomate în spații protejate pentru anul 2023, în valoare de 1.261.995 lei.

Ȋn același context, reamintim că producătorii agricoli – respectiv persoanele fizice care deţin atestat de producător emis în baza Legii nr. 145/2014, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi familiale, constituite potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008, persoanele juridice – care vor înființa în spații protejate culturi de tomate, ardei gras şi/sau lung și/sau gogoșar, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac sau ceapă verde pe o suprafață de 1.000 mp, vor beneficia de un nou ajutor de minimis pentru susţinerea producţiei de legume cultivate în spaţii protejate, pentru perioada 2023-2024, în valoare maximă de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar.

De precizat este faptul că producţiile de legume obţinute în spaţiile protejate vor trebui valorificate în perioada cuprinsă între 20 octombrie 2023 – 31 ianuarie 2024 inclusiv, iar documentele justificative privind comercializarea acestora vor fi reprezentate de către fila/filele înseriate din carnetul de comercializare sau de copii ale rapoartelor fiscale de închidere zilnică și/sau facturilor fiscale, după caz.

Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.