Zeci de mii de lei pentru copiii cu autism, la meciul CSM – Politehnica Iași

Numai din vânzarea de tricouri ale unor fotbaliști români reprezentativi, Asociația Județeană de Fotbal Vaslui, cu sprijinul CSM Vaslui, FC Politehnica Iași și Primăriei municipiului Vaslui, a reușit să strângă aproape 13 mii de lei cu ocazia meciului de fotbal umanitar organizat între CSM Vaslui și Politehnica Iași săptămâna aceasta, bani destinați Fundației „Cristi’s Outreach” din Bârlad, care lucrează cu copii din spectrul autismului.

La acțiunea umanitară organizată odată cu meciul amical dintre CSM Vaslui și Politehnica Iași și-au adus aportul o serie de fotbaliști români reprezentativi, unii născuți în Vaslui, care și-au scos la licitație tricourile oficiale de joc. Numai din licitațiile de tricouri s-au strâns aproape 13.000 de lei. Cel mai licitat tricou a fost al fostului căpitan al echipei naționale, Dragoș Grigore, suma finală cu care s-a achiziționat tricoul fiind de 3.000 lei.

Tricoul lui Vasile Buhăescu din perioada în care a evoluat la Dinamo a fost vândut cu suma de 2.900 lei, iar al doilea tricou donat pentru licitație de Vasile Buhăescu, de la actualul club, CSM Vaslui, a fost vândut cu 1.000 lei. Tricoul lui Dorel Zaharia, de la Steaua București, a fost valorificat cu suma de 1.200 lei, iar cel al portarului Dani Coman, din perioada în care apăra poarta lui FC Vaslui, s-a vândut cu suma de 900 lei.

„Considerăm că a fost un eveniment reușit iar așteptările noastre au fost depășite de prezența publicului la meciul amical dar și la „fan zone-ul” organizat la stadion și de interesul arătat cu ocazia licitațiilor caritabile organizate on-line. Împreună cu CSM Vaslui, Primăria Municipiului Vaslui și cu oaspeții noștri de la Politehnica Iași am arătat că fotbalul este o parte importantă a comunității în care trăim iar responsabilitatea socială nu este doar un concept teoretic. Ne-am bucurat să fim alături de Fundația Cristi’s Outreach din Bârlad și de frumoșii copii și părinții acestora care beneficiază de terapie și sperăm să fim în continuare un sprijin pentru ei. Mulțumim tuturor pentru prezență, sprijin și implicare”, a spus Bogdan Gheorghiță, președintele Asociației Județene de Fotbal Vaslui.

Oficialii FC Politehnica Iași au donat spre licitare un tricou oficial de joc și o minge, ambele semnate de fotbaliști și antrenori. De asemenea, la stadionul din Vaslui au fost puse în vânzare bilete la meciul din Superligă dintre Poli Iași și FC Botoșani, din etapa a 9-a, iar toți banii încasați din comercializarea tichetelor cu prilejul evenimentului caritabil au fost donați fundației bârlădene.

„Fotbalul este pentru oameni, se joacă cu oameni. Publicul, fotbaliștii, staff-ul, toți suntem oameni. Dacă avem posibilitatea să facem fapte bune, să le facem. Este un sentiment de neprețuit. Nu poți să cumperi sentimentul ăsta, când poți să faci un lucru bun, mai ales pentru copiii cu nevoi speciale. Pentru noi, important e ca acești copii să-și poată desfășura activitatea, să poată să se reintegreze în comunitate, pentru ceea ce înseamnă pentru ceilalți normalitate. Nu o văd chiar așa, ci doar ca pe ceva diferit și atât”, a precizat Gabriel Crăciun, sufletul evenimentului, actualul preparator fizic și jucător al CSM Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.